Müller Cecília szintet lépett adateltitkolásában, pedig eddig is nagyon ott volt ebben a sportban! – véli Hadházy képviselő

Kávé, tea, gyümölcslé, egy üveg ásványvíz és néhány pogi – ezt kínálta fel a Nemzeti Népegészségügyi Szolgálat a sajtóbeszélgetésén megjelent újságíróknak fejenként. Az ára elég borsosra sikeredett, mármint az, amit a milliárdos EU-s beszerzésből elszámoltak Müller Cecíliáék – tudta meg Hadházy Ákos, amit Korrupcióinfóján ismertetett.

Müllerék nem adják könnyen az infókat

Hadházynak több csörtéje volt Müller Cecíliával, aminek az volt az oka, hogy előbbi adatokat kért utóbbitól, amit különböző firnyákokra hivatkozva a tisztifőorvos nem akart csak úgy önszántából kiadni.

Az újabb fejleményekről a képviselő közösségi oldalán számolt be:

„Müller Cecília szintet lépett az adatok eltitkolásában, pedig eddig is nagyon ott volt ebben a sportban

Miután egy nagy nehezen megkapott szerződésből kiderült, hogy fejenként hetvenezret fizet egy kávészünetért, most már nyíltan megtagadja a 17 milliárdos EU-s projekt részleteiről a felvilágosítást. A hatalmas összeg egy kis részletéről van szó, egy „nyamvadt” 9 milliós tételről. Ami feltűnt, az az, hogy

  • 1) a szerződő kft-nek nincs nyoma a neten
  • 2) gondosan kitakarták annak a személynek a nevét, aki szakértőként segít ebben a kamugyanús tanulmányban
  • 3) a szerződés témája egy nagy katyvasz, bullshit a „mammográfiás asszisztensek igényfelméréséről.

Ha nem hiszi, itt elolvashatja.

Ezért kértem tőle a megírt tanulmányokat és a kitakart személy nevét

Azt, hogy a nevet miért nem mondja el, meg sem indokolja, a tanulmányok kiadását pedig az infotörvény egyik gyalázatos kiskapujára hivatkozva rejti el:

szerinte ezek a tanulmányok „későbbi döntést alapoznak meg”, ezért nem köteles ezeket kiadni…

Ez számomra többszörösen fáj. Egyrészt jól mutatja, hogy a 17 milliárdos projekttel nagy baj van (persze, ezt már eddig is tudtuk, ha máskor nem, a hetvenezres kávénál). Másrészt felidézi bennem a trafik csalást.

Az „infotörvényt”, amit „info-visszatartási törvénynek” nevezhetnék, a trafik botrány hatására eszkábálták.

Azért került bele a „döntéselőkészítő” adatok titkossága, hogy ne kelljen kiadni a trafikpályázatokat, így ne lehessen lebuktatni, hogy sokszor szóról szóra megegyező pályázatok közül a fideszes maximális, a nem fideszes minimális pontszámot kapott.

Müllerék 17 milliárdos projektjét ennek ellenére nem engedem el,

a 70 ezres kávészünet mellett már eddig is nagyon sok projektrészlettel volt gond. Ha ugyanis ezek a „kisebb” részletek ennyire problémásak, akkor feltételezhető, hogy a többi beszerzés is hasonlóan működik. Várok még néhány adatot -hátha-, majd az eddigiek alapján is írok feljelentést és az OLAF-hoz fordulok. Az előzményekről itt és itt olvashat.”

 

müller

One thought on “Müller Cecília szintet lépett adateltitkolásában, pedig eddig is nagyon ott volt ebben a sportban! – véli Hadházy képviselő

  • Gyorsan megtanulta ez az istenhivö hogy kell hazudni lopni .csalni, remélem az ördög majd a pokolban elégeti ezt a szatyort

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük