Erre varrjál gombot náci! – Amikor a fal adja a másikat

Egyik percről a másikra lett méltán hőssé Mamoudou Gassama, a Franciaországban élő mali-i menekült, aki aki egy párizsi épület homlokzatán pillanatok alatt felmászva mentette meg egy kisgyerek életét, aki az erkély rácsába kapaszkodva lógott a magasban. Az egyértelműen hősies tett hírét ki-ki saját meggyőződése, vagy fizetése utalója szándékától befolyásolva értékelte.

Nem vagyunk egyformák…

Emmanuel Macron francia elnök például az Elysée Palotában fogadta a fiatal férfit, hogy személyesen köszönje meg, hogy a testi épségét kockáztatva, gondolkodás nélkül segített a gyereken.

Anne Hidalgo, Párizs polgármestere azt nyilatkozta, hogy

“a hősies tette példa lehet minden polgár számára, Párizs városa nyilvánvalóan támogatni fogja abban, hogy letelepedhessen Franciaországban.”

A 888.hu újságírója is megszólalt őt csak a borzalom okán idézzük

“A kerítésmászó migránsnak most az egyszer jól jött a tudása (…) Mamoudou Gassama hőstettéről aztán beszámolt a világsajtó, a baloldal máris hősként ünnepli a majmokat megszégyenítő ügyességgel mászni tudó mali franciát. (…) Tanulság: vigyázni kell a kisgyerekere és magasabbra kell építeni a kerítést.”

Gábor György vallásfilozófus így írt közösségi oldalán:

Egy Edward Tyson (1650-1708) nevű anatómus egy pigmeus testének boncolása után arra a következtetésre jutott, hogy az illető élőlény, de nem ember. Mint utólag kiderült, a következtetése helyes volt, ugyanis tévedésből nem pigmeust (embert) boncolt, hanem egy csimpánzt.

Mindenesetre Tyson megállapítása nagy karriert futott be, s például az 1896-os millenniumi ünnepségsorozat idején 250 nyugat-afrikai feketét mutogattak Budapesten, mégpedig az állatkertben. De ismert volt az 1870-es években beindult Völkerschau nevű produkció, amelynek keretében, a náci időkig folyamatosan, fekete embereket mutogattak különféle állatkertekben.

A náci sajtó sokszor tért vissza arra a fotóra, amely II. Vilmos császárt ábrázolta, az alábbi képaláírással: „Kaiser Wilhelm II. besucht 1909 eine Gruppe Äthiopier bei einer Völkerschau im Tierpark Hagenbeck.” Vagyis: „II. Vilmos császár 1909-ben meglátogat egy etióp csoportot a Hagenbeck Állatkertben.”

S persze a 888.hu egyik firkászának a nagymestere,

Adolf Hitler (továbbiakban Dolfi) is a 888.hu firkászának kedves olvasmányában, a Mein Kampfban „elnégeresedett, elkorcsosodott világ”-ról beszél, ahol „örökre elvész a szépség és a magasztosság fogalma”. A 888.hu firkászának Dolfija arról ír, hogy „négerből nem lehet németet faragni, mert képtelen megtanulni németül”, továbbá „a fehér fajnak az alsóbbrendű emberrel való keveredése fertőzés”, valamint szól a német nemzetet megfertőző „afrikai néger hordák tobzódásáról”, végül – természetesen – arról, hogy a zsidók azok, akik a négereket a Rajta partjára hozzák, azzal a szándékkal, hogy „az ebből folyó vérfertőzés tönkretegye a gyűlölt fehér fajt, letaszítsa a kulturális és politikai magaslatról, és önmagát (mármint a zsidót) tegye e faj urává.”

Mindezt csak azért írom, mert ez a fent emlegetett firkász reflektált a minapi párizsi esetre, amikor egy Maliból származó fekete migráns megmentette egy ház negyedik emeleti korlátján átesett, s a korlátba kapaszkodó négyéves kisgyermek életét.

A Dolfi-fan firkász imigyen emlékezett meg az esetről: „Mamoudou Gassama hőstettéről aztán beszámolt a világsajtó, a baloldal máris hősként ünnepli a majmokat megszégyenítő ügyességgel mászni tudó mali franciát.”

Az anyád!”

Vásárhelyi Mária szociológus szintén a facebookon írta meg véleményét:

“Egy ilyen szennyiratot elolvasok, és hirtelen “testközelből” megértem, hogy hogyan kerülhetett sor a holokausztra és a XX. század többi borzalmas népirtására. Mert aki képes azt az embert, aki élete kockáztatása árán menti meg egy négyéves – számára egyébként ismeretlen kisgyermek életét – “majmokat megszégyenítő ügyességgel mászni tudó migráns pókembernek” nevezni, akinek “most az egyszer jól jött a tudása”, mivel “a francia baloldal keblére ölelte” és Macrontól megkapta az állampolgárságot, és aki mindebből azt a tanulságot vonja le, hogy “magasabbra kell építeni a kerítést”, az bármilyen aljasságra és embertelenségre képes.

Az nem egyéb, mint egy potenciális gyilkos. Az az állam pedig, amely ilyen mocskos szellemiségű szennyorgánumokat finanszíroz közpénzekből, nem tesz mást, mint leendő náci és bolsevik tömeggyilkosok keltetőjébe önti az adófizetők pénzét.”

Frissítve! Erkélyről lógó gyereket mentett egy migráns

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük