Ahogy Budapest – Kovinak köszönhetően – egy időben a felnőttfilm-készítés, úgy Ibiza mostanság a politikusokat leleplező film-készítés fővárosa lett. Úgy tűnik, 2015-ben a magyar “szürke eminenciással” indult a sor.

Strici buktató

A mi fiunkat még nagyon is amatőr módon kapták lencsevégre, amikor nagyon is profin betépett.

A film készítői a gyönyörű szigetet használták, mint figyelemelterelő díszletet, hogy két osztrák stricit, politikai szédelgőt, akik akkor már a hatalom közelében tapicskáltak, felfedjenek, megbuktassanak. Mielőtt azonban erről beszélnénk, térjünk vissza egyetlen gondolat erejéig hazánkba, a mi Árpádunk 2015-ös ibizai betépéséhez! A világ bármely részén (már ahol demokrácia van) egy ilyen videó után szólni sincs idő a főszereplőnek, hogy tipli, mert mire ez megtörténne, már -sűrű bocsánatkérések között- el is tűnt a jobb-, vagy balfenéken, kinek, kinek ízlése szerint. Nem így persze nálunk! A részeg béka módjára pillogó amőbaszerű ember azóta is őrzi pozícióját, sőt.

“Mi lesz ennek a vége szeretett úri véreim? ” (Ady 1915 aug.30.), éppen száz évvel a magyar közszereplő ibizai bulizása előtt.

Térjünk át most már a sógorok strigóira! Heinz-Christian Strache, az osztrák Szabadság párt elnöke és azóta alkancellár, valamint hű fegyverhordozója a pártelnök Johann Gudenus, a hatalom kapujában mert nagyot álmodni, méghozzá valami olyan nagyot, amit csak a demokrácia meghágásával lehetett (volna) elérni. Persze nem tűnt ez nekik akkora a dolognak, hiszen ami sikerülhet a kicsiny és jelentéktelen Magyarország első emberének, miért ne menne nekik. Nos, ma már tudjuk, nem ment.

A civilek odacsaptak

2017-re már professzionális lett az egész politikusbuktató iparág, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint mint az a múlt héten “bemutatott” mozi, amit az egész világ megcsodált.

„Egy olyan projektről volt szó, amelyet civiltársadalmi okok motiváltak”, és amely során a készítők „tényfeltáró-újságírói utat” jártak be, idézte a Der Standard című osztrák napilap Richard Soyert, Ramin M. bécsi ügyvéd jogi képviselőjét. Mint mondta, védence kizárólag „demokráciapolitikai és jogi megfontolásokból” cselekedett. Szerinte a tényfeltáró újságírásban megengedhető titkos felvételek készítése, amennyiben azzal visszásságokra derítenek fényt.”

írja a Privát Bankár .

Ellentétben kis hazánkkal, Ausztriában az ügybe nemcsak az érintettek, de az egész kormány belebukott.

Vigyázó szemeiteket az urnákra vessétek!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét