Novák "békesség embere" Katalin aláírta a pedagógussztrájk korlátozását - Városi Kurír

Sorting by

×

Novák “békesség embere” Katalin aláírta a pedagógussztrájk korlátozását

Március 10-i köztársaságielnökké választásának napján Novák Katalin így fogadkozott közösségi oldalán: „Elnökként is a békesség embere akarok lenni”. Ma május 31-e van, ez az a nap, amikor aláírta a pedagógussztrájkot korlátozó törvény módosítását, annak ellenére, hogy az érdekképviseletek azt kérték tőle, forduljon az Alkotmánybírósághoz.

Hirdetés

Novák érdekes békefelfogása….

A szakszervezetek alkotmányjogi panaszt tesznek, ha pedig az Alkotmánybíróságon nem járnak sikerrel, akkor az Európai Bírósághoz fordulnak.

A parlament május 24-én fogadta el a pedagógusok sztrájkjogát korlátozó törvénymódosítást, majd a kihirdetett törvény egy nappal azután jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) arra kérte az államfőt, hogy a módosítás szövegét küldje el normakontrollra az Alkotmánybíróságnak.

Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke szerint ez a lépés teljesen figyelmen kívül hagyja az érdekképviseletek kérését.

Az új Orbán-kormány annyira magabiztos lett az áprilisi választási győzelem után, hogy a partnerség legkisebb jelét sem áll szándékukban kifejezni, ezt mutatják a legutóbbi ellenséges hangvételű kormányzati nyilatkozatok is a pedagógusok irányában

– mondta Gosztonyi Gábor a Népszavának.

A 2/3-ad joga? No és a kötelezettsége?

A PSZ alelnöke arról is beszámolt, hogy a sztrájkjogot korlátozó törvénymódosítás miatt a PDSZ-szel együtt fordulnak alkotmányjogi panasszal az Alkotmánybírósághoz, mivel a módosítás törvényi szinten akadályozza meg, hogy a pedagógusok sztrájkba lépjenek. Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője szerint,

amennyiben az Alkotmánybíróságon nem járnak eredménnyel, az Emberi Jogok Európai Bíróságának nyújtanak be keresetet.

Úgy véli, a sztrájkbizottsági tárgyalások hamarosan folytatódhatnak a szakszervezetek és a kormány között, ugyanakkor újabb sztrájkot az idei tanévben már nem valószínű, hogy szerveznek.

Gábor György olvasata

“Novák Katalin émelyítő, az ország valós állapota iránt tökéletesen érzéketlen, átlátszóan manipulatív, velejéig hazug, bizánciasan öntömjénező beiktatásától kezdve, s immár a hatalmi mámor elviselhetetlen könnyűségétől sújtva hetek óta különféle szakrális és szekuláris médiaesemények kép- és hangeffektjeitől szánalmasan felbarokkosított turbó-csinnadrattáinak főszereplője.

Novák Katalin aláírta a pedagógussztrájkot ellehetetlenítő törvényt.

Novák Katalin nem az ország (köztársaság, ugyebár bruhaha!) elnöke, hanem az Orbán-gépezet szánalmas fogaskereke. Novák Katalin mutogathatja magát erdélyi templomokban napestig, nekitámaszkodhat nemzeti színűre festett jelzőkőnek, Novák Katalin az aláírásával félreérthetetlenül kinyilvánította, hogy Orbán-hűsége prioritást élvez Magyarország tényleges perspektívájával, a pedagógustársadalom egészével, a legfontosabb stratégiai ágazattal, az oktatással, gyermekeink, unokáink és mindannyiunk, kicsik és nagyok, fiatalok és idősek, hívők és nem hívők, ilyen politikai elkötelezettségűek, meg olyan politikai elkötelezettségűek, meg semmilyen politikai elkötelezettségűek jövőjével szemben.

Minden ezt követő cirkuszi látványattrakciója ócska kamuflázs, semmi egyéb.”

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Novák “békesség embere” Katalin aláírta a pedagógussztrájk korlátozását

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.