O1G emlékkönyvébe: nem felejtjük a g…cizmusodat

Néhány napja egy különös találkozás nyomasztó emlékeket hozott elő azokból a 2015-ös hetekből, amikor a jelenlegi rezsim urai a nemzetközi megvetéshez vezető útra taszították hazánkat.

Szaggassátok szét a szögesdrótokat!

A Városi Kurír munkatársa néhány napja a Keleti Pályaudvar csarnokában sétálva meghökkent: egy szerelvény elejére kapcsolva ott állt ugyanaz a mozdony, amely 2015 feszült heteiben olyannyira hírhedtté vált. Emlékeztetőül: a mozdonyra annak idején a 2014-es Páneurópai Pikniket hirdető, valamint a határzárak 1989-es megnyitását méltató jelenetet festettek. A képen a boldog németek éppen zászlót lengetve indulnak a szabadság felé. Ideális mozdony volt ez sok ezer reménykedő átverésére…

A gecizmus csúcsa: aljas csali az elcsigázott reménykedőknek

A g… kifejezést már Vágvölgyi B. András meghonosította a fideszes „gecizmus” természetrajzának leírásával — de kirobbanó sikerét a hajdani kollégiumi társát találóan jellemző Simicskának köszönheti.

Azóta is rendre előkerül a jelző. Ez a rezsim nem is tud másként működni. Újra meg újra megmutatják, hogy mekkora g… itt a legfőbb főnöktől a legutolsó végrehajtóig mindenki, aki beszáll a nagyszabású terveik megvalósításába. Olykor még feltűnő kreativitást is mutatnak, ha úgy érzik, erre van szükség…

A 2015-ben Magyarországon át Nyugat felé induló menekültek ellen

elkövetett egyik legkirívóbb g…ségük ahhoz a magyar mozdonyhoz kapcsolódik, amely a jelek szerint azóta is szolgálatban áll, változatlan ábrával az oldalán.
2015 szeptemberében Gál J. Zoltán, a Vasárnapi Hírek akkori főszerkesztője így írt erről az ügyről vezércikkében:

„Vajon lappang-e a történelmi meghatározottság azok lelkében, akik előre megfontolt szándékkal csapták be a menekülteket a Keletiben? Kik ők, vannak-e gyerekeik, és gondoltak-e rájuk, amikor kiválasztották a mozdonyt, pont azt, amelyiknek az oldalára szögesdrótot áttörő embereket festettek és német zászlót, hogy azzal kell betolatni a pályaudvarra? Mit éreztek, amikor látták a menekültek százait tolakodni, miközben tudták, hogy alig egy órányi jut nekik a reményből, utána rohamrendőrök rángatják ki őket a vagonból Bicskén? Ez a gonoszság miféle történelemmel magyarázható? A miénkkel, amelyben előfordult már, hogy a vonat nem oda ment, ahová a bevagonírozott embereknek mondták?” részlet ( a teljes szöveg itt található: — Gál J. Zoltán: Pitbullok)

Mi is volt tehát ez az aljas átverés?

A Keletiben naapokig „puhított” több száz menekülttel úgy hitették el, hogy Németországba indulhatnak végre, hogy olyan mozdonyt toltak be, amelyiknek az oldalára szögesdrótot áttörő embereket festettek és német zászlót…

Érthető, hogy az izgatott, napok óta kétség és remény között rángatott tömegben tolongók a szaggatott, esetleges, ráadásul számukra ismeretlen nyelven érkező információkat nem értették, de a kipingált mozdonyt látva megnyugodhattak, hogy jó helyre mennek. Aztán jött a rémálom Bicskénél.

A publicista szavait tökéletesen illusztráló korabeli fotó a Szabad Földben jelent meg a szégyenletes jelenetről – így vált teljessé a kép. (A felvételt az akkor még a Geomédiához tartozó lapok egyik kiváló fotósa, Németh András Péter készítette. — Rémséges képek )

(A 2019-es fotókat a szerző készítette.)

2 thoughts on “O1G emlékkönyvébe: nem felejtjük a g…cizmusodat

  • A csutitól nem hiszem, hogy lenne aljasabb emberszerű !

  • Ebben a műfajban verhetetlen ez a beteg lelkű rablóbanda !-A saját honfitársaikat az elesett szegényeket és rokkantakat ugyanilyen álságos ravaszsággal csinálta ki a gonossza !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük