Kerítésen innen

Ön mennyit fizetne gyereke iskolájának, hogy fűtött teremben tanulhasson a szeme-fénye?

Ön mennyit fizetne gyereke iskolájának, hogy fűtött teremben tanulhasson a szeme-fénye?

Kérdőívet küldött egy iskola tanulói szüleinek, hogy felmérjék, kik azok, akik hozzá tudnak járulni a villany- és fűtésszámlához a pár hét múlva kezdődő tanévben. Történik mindez -a kormány szerint- 2022 dübörgő Magyarországán!

Iskola: 101 302 forint egyszeri, egyösszegű támogatás

A megemelkedett rezsiköltségek miatt kérdőívet küldött a szülőknek az óbudai Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium igazgatója, hogy felmérjék, kik azok, akik hozzá tudnának járulni a villany- és fűtésszámlához a pár hét múlva kezdődő tanévben, írja a Telex.

A lap birtokába jutott levél szerint az iskola 101 302 forint egyszeri, egyösszegű támogatást kér a szülőktől, az igazgató szerint így tudnák fedezni a megnövekedett rezsiköltséget, és megtarthatnák a tantermi oktatást.

Berczelédi Zsolt, az iskola igazgatója a Telexnek megerősítette, hogy elküldték a levelet a szülőknek, és azt mondta, kötelezettség nélkül felmérik a lehetőségeket.

Nem gáz, ha valaki nem tud fizetni…..

Az iskolaigazgató elmondta, nem jelent hátrányt, ha valaki nem tudja kifizetni a százezres hozzájárulást.

„Már most jelentkezett olyan szülő, aki több gyermek helyett is át tudja vállalni a költséget, ezért indítottuk a felmérést, hogy megtudjuk, melyik család mennyivel tudja támogatni anyagi lehetőségeihez mérten a kezdeményezést”.

Az iskola szeretné elkerülni, hogy digitális oktatásra kelljen átállni.

„Mentálisan kifejezetten rosszat tesz az elszigeteltség a gyerekeknek, az online oktatás hatékonysága pedig messze elmarad a tantermi oktatáshoz képest”

– mondta Berczelédi.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss híreink!

Szólj hozzá!