Ön szerint mennyit kóstál, hogy az államé lett a Nemzeti Sport? – Mást nem tehetünk, mint találgatunk?

„Amíg éhes, ne kérj tőle semmit! Ulti közben ne zavard. Ha kikap a csapata, kezeljük a lehető legnagyobb tapintattal. Jobb arról nem is beszélni mekkora volt a szomorúság, amikor 8-1-re kikaptak a magyarok… Ha reggel nem akar felkelni, mondd azt, hogy van friss Nemzeti Sport, egyből kinyitja a szemét. Elsőnek kell olvasnia, volt rá példa, hogy kivasaltam, hogy ropogós legyen.” – adott használati utasítást 2014-ben Lévai Anikó hites urához, a miniszterelnökhöz.

Nem mondom meg… – a bölcsiben elmegy, de a politikában?

Október első napján jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy az állam megvette a Nemzeti Sport nevű lap kiadóját. Az régóta közismert, hogy Orbán Viktor miniszterelnök (egyik) kedvenc újságja a Nemzeti Sport. Többször tett közzé olyan fényképet a közösségi oldalán, amin a sportlapot olvassa különböző helyeken.

“Értékmegőrzés és közszolgálat”…

A sportnapilap főszerkesztője 2016 óta Szöllősi György, aki 2006-tól 2014-ig az Orbán Viktor által alapított felcsúti fociakadémia sajtófőnöke volt. október első napján, péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy az állam megvette a Nemzeti Sportot kiadó N.S. Média és Vagyonkezelő Kft.-t, és az állami tulajdonosi jogok gyakorlójának a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt.-t jelölte ki.

„Az N.S. Médiát nyáron alapította napilapkiadásra a Nemzeti Sportot eddig megjelentető – jelenleg több mint nyolcan lapot kiadó – Mediaworks Hungary Zrt., amelynek tulajdonosa a Fidesz-közeli KESMA médiaalapítvány.”

– írta a Napi.hu az ügyletről. A lap arról is beszámolt, hogy a Közlöny megjelenésével egyidejűleg a Nemzeti Sportügynökség MTI-közleményt adott ki. Ebben azt írták, hogy

„az adásvétellel az ügynökség legfőbb célja az értékmegőrzés mellett a napilap közszolgálati feladatainak ellátása, melyre a jövőben kiemelt hangsúlyt fektet a társaság.”

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Az ár titok!

A hír megjelenésekor az Átlátszó közadatigénylésben kérte ki az állami tulajdonosi jogok gyakorlójának kijelölt Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt.-től a Nemzeti Sportot kiadó N.S. Média és Vagyonkezelő Kft. vételárát és az adásvételi szerződést.

Október közepén válaszolt a Sportügynökség, hogy ők ezeket az adatokat nem kezelik.

Mivel közpénzről van szó, közadatigénylést küldtek a Pénzügyminisztériumnak, de

onnan is az a válasz jött, hogy ők nem adatkezelők.

Mivel a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. a Honvédelmi Minisztérium alá tartozik, ennek a tárcának is közadatigénylést adtak be, de ők is azt válaszolták, hogy

nem kezelik az általunk kért adatokat.