Operatív törzs törpöl azon, hogyan legyen szuperbiztonságos az augusztus 20-ai tűzijáték!

Megtartotta első ülését az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs hétfőn, Budapesten. Cegléden másként látványoskodnak.

35 szervezet

A testület ülése után Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatón elmondta: az ünnepi előkészületek a megfelelő ütemben zajlanak. Minden adott ahhoz, hogy zavartalanul valósítsák meg az augusztus 20-ai ünnepi programokat.

Lesz ott rend!

Kovács Zoltán közlése szerint az operatív törzsben 35 különböző szervezet képviselteti magát, amelyek valamilyen formában érintettek az ünnepben.

A kormányszóvivő azt is elmondta: a készülődés különböző fázisairól a későbbiekben is tájékoztatják majd a közvéleményt. A programok részleteiről kedden tartanak sajtótájékoztatót.

Alternatív megoldás a kutyások örömére

Az év végi ünnep mellett augusztus 20-a is rettegett dátum a legtöbb kutyás körében, hiszen szinte már hagyománynak számít, hogy a nemzeti ünnepünket tűzijáték koronázza meg. Idén Cegléden a tűzijáték elmarad, helyette lézershow szórakoztatja majd a közönséget, az ünnep megkoronázásáról emellett az István a király rockopera gondoskodik.

A városban jelenleg több épület is felújítás alatt áll, ezek fel vannak állványozva, folyamatosan folyik a munka – ez okból konzultált a városvezetés a katasztrófavédelem és a pirotechnika szakembereivel, jó ötlet-e ilyen körülmények között tűzijátékkal szórakoztatni a közönséget. A megbeszélések során döntöttek inkább a lézershow mellett, ez sokkal biztonságosabb, ugyanakkor legalább olyan látványos, mint a tűzijáték

(forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük