Orbán: "..a magyar emberek azt mondták, hogy még, még, még, Európa legnagyobb kulturális beruházásának teljesen el kell készülnie! Úgy érzem, megkaptuk a felhatalmazást a teljes program megvalósítására" - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán: “..a magyar emberek azt mondták, hogy még, még, még, Európa legnagyobb kulturális beruházásának teljesen el kell készülnie! Úgy érzem, megkaptuk a felhatalmazást a teljes program megvalósítására”

Magyarnak lenni jó! – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján, ahol bejelentette, hogy a 2/3-os győzelme azt súgja neki, hogy a teljes Városliget-projektet be kell fejeznie. Azt már elfelejtette, hogy azt ígérte a budapestieknek, hogy csak az épül meg, a városi parkban, amit ők akarnak.

Hirdetés

Mire nem jó a 2/3?

A kormányfő hangsúlyozta: a kormány

“a bizonytalan és átalakuló világ kellős közepén” döntött úgy, hogy kultúrára, kulturális terekre, múzeumokra és koncerttermekre, az épített környezet és Budapest legszebb parkjának a rendbetételére fordítja Magyarország forrásait.

Házról házra, mint a katonák anno….

“Miközben mindenki azt bizonygatta, hogy nem lehet, addig mi lépésről lépésre, épületről épületre haladunk, sőt április 3-án a magyar emberek megerősítettek minket abban, hogy jól tettük, hogy megcsináltuk, és úgy gondolják, hogy még, még, még, Európa legnagyobb kulturális beruházásának teljesen el kell készülnie. Úgy érzem, megkaptuk a felhatalmazást a teljes program megvalósítására”

jelentette ki.

“…a magyar lelemény és szépérzék újabb kiemelkedő példája…”

Kiemelte: olyan épületet szerettek volna, ahol a magyar népi kultúra természetes szépsége a legteljesebben kibontakozhat. Úgy fogalmazott: ma azt ünnepeljük, hogy “kincseink méltó helyre kerültek” és egy feladatunk maradt: fel kell nőnünk ahhoz, hogy ne csak egy nap legyen az ünneplésé, hanem minden nap megtaláljuk örömünket a magyarságunkban. Ebben segít nekünk ez a figyelemre méltó épület, amely a magyar lelemény és szépérzék újabb kiemelkedő példája – idézi az MTI.

Deák Dániel kommentje:

“Hiába akadékoskodik a balek Karácsony Gergely, a Liget projekt elkészül! Hajrá, magyarok!”

…és a többi rajongó….

“Mennyit küzdöttek ellene a libsik, de megint győzött a fejlődés”

“Rajzolni se lehet szebbet a Miniszterelnök úrnál”

“Istenunk segitse a Miniszterelnok urnak minden mozdulatat ! AMEN”

“Drága Miniszter ur az istenem áldja meg önt és kedves családját! Nagyon boldogok vagyunk hogy ismét önt választottuk! Egy igaz őszinte ember! Áldja meg az isten kedves családjával együtt, őszinte szívvel kivánjuk”

“Minden épület különleges , lenyűgöző , gyönyörű! Sőt mélygarázson csak ámultunk , hatalmas játszótér öröm a gyerekeknek és sorolhatnám! Csak gratuláció azoknak kik ezekben a létesítésekben részt vettek !”

“köszönöm ,h megvalÓsulhatott – megmaradhat a kultÚránk .- ne féljetek …. és mindenkire Isten áldása, aki akár csak egy téglát is tett hozzá. -”

Egyikükben sem vetődött fel, hogy mi lesz az ára az orbáni “visszavágónak”, és az sem ütött szöget a rajongó-fejekben, hogy mindezt az Ő kontójukra is teszi imádatuk tárgya.

Orbán Viktor 2019 októberében

Tordai Bence azt vetette Orbán szemére, hogy „elképesztő luxusberuházásokra költik a budapestiek pénzét, anélkül, hogy megkérdeznék őket erről.” Ezek után jöttek a váratlan mondatok a miniszterelnöktől:

„Magyarország kormánya nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amit Budapest felelős vezetői nem akarnak. Várjuk, sőt kérjük is, hogy a közgyűlés hozzon egyenként döntéseket, és mondják azt, hogy ez kell, ez nem kell. Ha azt mondják, hogy nem kell a Liget-beruházás, akkor nem lesz Liget-beruházás. És ha a Fővárosi Közgyűlés azt mondja, hogy nem akar atlétikai világbajnokságot, akkor nem lesz atlétikai világbajnokság és nem lesz atlétikai stadion. És ha önök azt mondják, illetve a Fővárosi Közgyűlés azt kéri, hogy ne legyen Budapesten Európa-bajnokság, kézilabda-döntő és ne építsünk ezért egy húszezres csarnokot, akkor nem fogunk építeni és nem lesz Budapesten európai bajnoki döntő. Ez a közgyűlés döntésétől függ. Mi csak arra kérjük, sőt ha lehet akkor nógatnánk is a Fővárosi Közgyűlést, hogy minél hamarabb tisztázza, írja le, mi az amit kér, mi az, amit nem kér, és mik azok a nemzetközi szerződések, amiket fel kell mondani – a kormány erre készen áll – azért, mert az új városvezetés bizonyos dolgokat nem vállal. Ezt tudomásul vesszük, csak világos, egyenes beszédet várunk.”

Emlékeztetőül…

Csütörtökön az Országgyűlés gazdasági bizottsága meghallgatta Lázár Jánost, aki a vadonatúj építési és beruházási tárca miniszterjelöltje, akit azóta megválasztottak miniszternek.

Az országépítést ésszel és szívvel kell csinálni,

mondta Lázár, a magyar építész- és mérnöktársadalom szerinte ebben jó partner lehet, a minisztériumában a velük való folyamatos együttműködés a cél.

„Azon fogok dolgozni, hogy az országban mindent magyar építészek tervezzenek, és mindent magyar építőipari cégek építsenek, mert engem Orbán Viktor egy magyar világ építésére kért fel”

– mondta, hozzátéve, hogy ez nem azt jelenti, hogy a versenynélküliséget kínálja, hanem az előrelépés lehetőségét. Szerinte a sajtó képviselői korábban mindent elkövettek, hogy őt patás ördögként tüntessék fel a budapestiek szemében, azt a látszatot keltették, hogy ő jönni fog egy kamionnal, felszedi a köveket az Andrássy úton, és elviszi egy csongrádi faluba. Közölte, hogy

ezzel szemben ő Budapestnek nagy híve, „nem a főváros fog kevesebbet kapni, hanem a vidék az eddigieknél többet” a működése alatt.

Azt mondta, ő mindenkivel együtt tud működni, a minisztérium ajtaja mindenki számára nyitott lesz,

„bárkit szívesen lát egy kávéra bármikor”.

De azért marad vidéki, neki az az első, a vidékben látja az ország aranytartalékát. Ezért szeretné, ha a vidék felzárkózna mindenben, pl. várható élettartamban Budapesthez.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.