Orbán a frakciónak sem árulta el, kik lesznek az új miniszterek

A Fidesz április 8-i választáson megválasztott képviselői hétfőn tartották első informális frakciótalálkozójukat, ahol Orbán Viktor közölte velük a következő hetek menetrendjét. A mindössze negyedórás találkozón Orbán azt mondta, hogy a képviselőcsoport hivatalos alakuló ülése május 3-án lesz, majd akkor ismerteti az új kormánystruktúrát és leendő kormánya névsorát.

A miniszterelnök a hétfői találkozón sem árult el részleteket a terveiről, neveket egyáltalán nem mondott, csak azt jelezte, hogy kedden és szerdán intenzív tárgyalásokat folytat majd a korábbi miniszterekkel és a kiszemelt kormánytagokkal. Így továbbra is sok a találgatás a kormánypárti képviselők körében.

A frakciótalálkozón ott volt Balog Zoltán is, aki néhány órával később, hétfőn este egy Origo-interjúban jelentette be, hogy nem vállalja tovább az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetését. A képviselőcsoport tagjai előtt azonban sem ő, sem a miniszterelnök nem beszélt az Emmi jövőjéről, a képviselők is csak az interjúból tudták meg, hogy váltás lesz a csúcstárcánál.

Orbán a Fidesz-KDNP képviselőcsoport előtt egyetlen konkrétumot mondott: cáfolta azt a kormánypárti körökben is terjedő pletykát, hogy Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke pozíciójáról idő előtt lemondva a fejlesztési tárca élére kerül. Orbán légből kapott elképzelésnek nevezte Matolcsy kormányzati visszatérését.

A 24.hu információi szerint a párttársak továbbra is Seszták Miklós fejlesztési miniszter menesztését tartják a legvalószínűbbnek, de a sok botrányt megért Kósa Lajos tárca nélküli miniszter leváltása sem keltene nagyobb meglepetést. Biztosnak számít Varga Mihály, Szijjártó Péter és Rogán Antal helye az újabb kormányzati felállásban, Simicskó István honvédelmi, Trócsányi László igazságügyi és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterek pozíciója azonban kétséges. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter távozása a múlt héten vált nyilvánossá.

(Forrás: 24.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük