Orbán nyíregyházi vendéglátója a kedd éjszakát már a börtönben tölti

Emlékeznek még arra a családra, akikhez Orbán Viktor egy kósza ötlettől vezérelve a 2014-es kampánya őrületében becsöngetett Nyíregyházán? A családfő, Bocskai Péter, aki a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. igazgatója… volt.

Aztán…..

2018 novemberében jogerősen két év letöltendő börtönbüntetést kapott. A vádirat szerint Bocskai Péter az

önkormányzati tulajdonú cég vezetőjeként a földutak karbantartásáért, az útfelújítási és útstabilizálási munkákért is felelt.

2012 szeptemberében olyan vállalkozási szerződést kötött a harmadrendű vádlottal, amelyről a bíróság szerint tudta, hogy az abban foglalt munkákat az nem végzi el. Vádlott-társai a jogszerűség látszata érdekében a teljesítmény-igazolásokat aláírták, ezért a számlák ellenértékét kifizették.

Az ügylettel hárman összesen majdnem 33 millió forint kárt okoztak az önkormányzati cégnek.

Pont Bocskait találták a legalkalmasabbnak az orbáni vizitre

Már folyt a büntetőeljárás ellene, amikor a miniszterelnök Facebook-oldalán ma is elérhető felvételből az nem derült ki, hogy a kormányfő nem akárkihez, hanem a helyi jobboldali önkormányzat által kinevezett városi cégvezető otthonába toppant be – írta a 24.hu.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/10152257185336093/

Bocskai az elmarasztaló ítélet után többször kért halasztást megromlott egészségügyi állapotára hivatkozva,

perújítást is kezdeményezett, majd Áder János köztársasági elnökhöz fordult kegyelmi kérvénnyel. Bár már tavaly márciusban börtönbe kellett volna mennie, nem vonult be, és eddig a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) sem intézkedett vele szemben.

A Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása szerint a BVOP kedden kérelmezte a törvényszék büntetés-végrehajtási bírójától az elfogatóparancs kibocsátását Bocskai Péterrel szemben. A bíró kiadta a parancsot, ami alapján elfogták a férfit. Ezután a bíróság intézkedett beutalásáról a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe – írta a portál.

Reméljük, hogy amennyiben őt éri méltánytalanság az elhelyezésével kapcsolatban, még lesz jogorvoslati lehetőség.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük