Orbán pallosjogot is ad Kövér Lászlónak?

Hazánk 2010-óta furcsa idegállapotban leledzik. A különböző választási technikákkal és sokak szerint némi csalással háromszor kétharmadot szerzett uralkodó párt vezére az  állandó harcban érzi jól magát.

Mindenki ellenség!

Lassan néhány banánköztársaság és a nagy orosz medve ölelésén kívül Magyarországnak mindenki ellensége lesz a Vár ura szerint. A ránk rontó gonosz erőket egy 90 éves magyar származású milliárdos pénzeli, ahogy halljuk, olvassuk a közszolgálati hírharsonákban. Ehhez nem árt elégszer megismételni, hogy Soros nélkül talán ma nincs is a népnyúzó Fidesz. Az egykori ifjak a bankár pénzén hozták létre az infrastruktúrájukat, a mai vezetőik többsége még a vezér maga is  Soros-ösztöndíjas is volt, és nemcsak a daliás időkben, de még a 90-es években is..

Itt tartunk most

Kövér László a  cifra palota fegyveres erejének a főparancsnoka, életpályája tipikus fideszes karrier. Még az átkosban az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetében kezdte karrierjét, oda azért nem lehetett az utcáról jelentkezni. Megbízható elvtársak számára tárulhatott ki az ajtó, gondosan megválogatták kikkel dolgoznak ott. A Fidesz megalakulásakor a nagybajszú még baloldalinak vallotta magát, később liberális fehérneműre váltott. Minden volt, Orbán máig leghűségesebb híve. Az életpálya részletezésétől most eltekintek, majd lesznek biztosan lélekbúvárok, akik a Kövér – jelenséget képesek megfejteni.

Kövér 1990-óta a köz pénzéből él, egyike azon kevés – és mind fideszes –képviselőknek, akik három évtizede “fontos” embernek hiszik magukat. 2010-től az Országgyűlés elnöke, egy kis kitérővel, amikor plágium miatt Schmidt Pál tisztes nyugdíjjal távozott a Sándor palotából.

A kövérizmus

Kövérizmus fokozatosan alakult ki, napjainkra szabályos ámokfutást rendez a házelnök. A Házszabály legutóbbi – kétharmados – módosítása a pallosjog és az első éjszaka jogának kivételével talán minden egyébbel felruházta Kövért, aki most mint a veszett kutya, úgy ront időszakonként a parlamenti ellenzékre,  sokszor a porig alázva őket. Úgy látszik a mi ellenzékünk hátán fát is lehet vágni, jól tűrik Kövér szidalmait. Még nem anyázott eleget, de bajsza rándulásain látszik, hogy néha már “lövetne” is talán.

A tavaly október 13.-ai megrogyásuk után tornyos ház fura ura ámokfutása újabb fejezettel bővült .Az ellenzéki képviselők számára addig sem volt fenékig tejföl a parlamenti munka, sikert nem igen könyvelhettek el az elmúlt közel tíz év alatt. Viszont fizették tisztességgel a rengeteg büntetést. Nem véletlen, hogy a magyar parlament megítélése az emberek körében még a béka fenekénél is lentebb van. 1990-óta most vált végképpen súlytalanná a Ház, a tisztelt nélkül.

Kedden új állomásához érkezett a kis magyar komédia

Kövér közel kétmillió forintra büntette Hadházy Ákos független képviselőt, mivel a honatya volt olyan bátor, hogy hétfőn “Stop propaganda” feliratú” táblát lógatott a karzatról házmester mögé.

Kövérnek eddig is a bögyében volt Hadházy, még tavaly októberben ” Primitív, ostoba fajankónak” mondta. Persze ezért őkelme nem fizetett súlyos pénzeket, pedig telne a havi közel három milliós “tisztelet” díjából. A szekszárdi képviselő többek között így kommentálta Kövér ukázát:

“Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy ez a trend: innentől kezdve majd nem csak az országgyűlési képviselők ügyében, hanem más csoportok megtörésénél sem fognak adni a látszatra. Újabb lépés ez a demokráciából a diktatúrába vezető úton.”

Na de ellenzéki hölgyek, urak!

Szerda estig vártam, hogy lép-e erre a büntetésre valami érdemlegeset az ellenzék, vagy olyan tesze-tosza marad, mint eddig volt. Nem csalódtam, pár sajtótájékoztatóra futotta, ahogy eddig is, néha még kaján örömöt is láttam a megszólalók egyike, másika arcán. Pedig itt lett volna az alkalom arra, hogy Orbán ellenzéke megmutassa, nem egy pipogya társaságról van szó, képesek erőt is felmutatni. Nos, nem ezt láthattuk, biztos magasabb elvi szempontok, ja és a haza üdve mást “követelt “ a kényelmes székekben, jól fizetetten ott ülő ellenzéktől. Hogy pontosan mit, annak megfejtéséhez nincs elég diplomám.

Itt lett volna a lehetősége annak, az ellenzék egyöntetűen bejelenti, kivonulnak a T. Házból, nem tűrik tovább, hogy minden ülésszakon többször felmossák velük a parlament üléstermét, de még a titkos dohányzót is. Nem lesznek partnerek tovább ebben a színjátékban, nem asszisztálnak, nem legitimálják az orbáni önkényuralmat, zsarnokságot. Ők nem ezt választották, továbbra is ott ülnek majd, újabb pofonokért, taslikért, kokikért. Értem én, hogy sokan már a 2022-es pozíciókat osztják, de hol van az még. Egy mai parlamenti választáson sima Fidesz győzelem lenne, talán kétharmad nélkül. Aki abban a hitben él, hogy Orbán könnyen adja a bőrét, és a pénzes láda kulcsát, az nagyon téved. Októberben sebet kapott a főnök és rendszere, de a sebzett vad a legveszélyesebb. Erre bőven van példa a magyar történelemben.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük