Orbán ragaszkodik az április 19-i iskolanyitáshoz - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán ragaszkodik az április 19-i iskolanyitáshoz

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban számolt be a járvány elleni harc legfrissebb fejleményeiről, miután értekezett az operatív törzzsel. A miniszterelnök ezen a reggelen semmi újat nem tudott mondani, csak az eddigieket igyekezett sulykolni, megtoldva a szokásos ellenzékgyalázással.

Hirdetés

“A szakembereknek igazuk van!”

A miniszterelnök a péntek reggelt már az operatív törzzsel indította, később pedig a Kossuth Rádióban számolt be a történésekről. Orbán a pénteki interjú során elmondta, hogy a szakembereknek igazuk van, az óvatosságra kell helyezni a hangsúlyt, főleg most az ünnep alatt. Orbán szerint be kell tartani a korlátozásokat a Húsvét miatt, abból nagy baj lehet. Akik be vannak oltva, azok szabadabban tudnak mozogni, de akik még nem kapták meg a vakcinát, azoknak fontos, hogy ügyeljen a biztonságra-olvasható a Blikk összeállításában

Orbán Viktor elmondta, hogy a legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 óra alatt 260 halott és 9000 új fertőzöttet regisztráltak. Április 13-a lehet az a nap, amikor meghaladjuk a 3 millió oltási számot, ami újabb lépés, hogy visszatérjünk a régi életünkhöz.

Orbán

Fokozatosnyitás!

Húsvét után ismét nyithatnak az üzletek, igaz komoly szabályozások mellett, Orbán mindenkit arra kér, hogy tartsa be mindenki ezeket a korlátozásokat. Orbán szerint a bezárásokkal, nem lehet megállítani a harmadik hullámban tomboló brit mutánst, csak lassítani, ami erre egyedül képes, az a a vakcina. A világgazdaság, világerő centruma nyugatról keletre tolódik a járvány miatt, ehhez kell alkalmazkodnunk az elkövetkezendő időkben a miniszterelnök szerint, nem érdemes elzárkózni a keletről érkező oltások elől. Orbán szerint az oltásellenes kampány egyenesen bűn, hiszen ember életekről van szó. Aki nem akarja, hogy megkapja az oltást, az rendben van az ő dolga, de másokat ne próbáljon rábeszélni, mert a lelkiismeretével neki kell majd elszámolnia, ha megtörténik a tragédia.

Kapcsolódó

Orbán

Hirdetés
átver

5 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.