Orbán magukra hagyja a kivándorolt magyarokat egy szélsőjobboldali szövetségesért

Orbán Viktor egy hét alatt megmutatta, hogy mire lehet tőle számítani a jövőben: szélsőjobboldali fordulatra. A héten találkozott egy gyűlöletbeszédért elítélt szélsőjobboldali holland politikussal, majd az osztrák szélsőjobbos alkancellárral. Tegnap mosolyogva fogott kezet azzal az emberrel, aki azért akart kerítést húzni Ausztria határára, hogy távol tartsa a magyarokat az osztrák munkahelyektől – olvasható az MSZP közleményében.

Korábban Orbán több tiszteletet követelt a magyaroknak, hát ezt Bécsben már elfelejtette.

Orbánnak fontosabb egy nacionalista szövetség kiépítése, mint a kivándorolt magyarok. Mással nem magyarázható az, hogy most szó nélkül hajlandó elfogadni az Ausztriában élő honfitársaink sorsát meghatározó döntést.

A Fidesz magára hagyta a kivándorolt magyarokat, mert csak külföldön hangoskodó elégedetlenkedőkként tekint rájuk. Miután Orbán kicsinyes bosszúként megnehezítette nekik a külföldről való szavazást, most már az érdekeik védelméről is letett.

Tállai Andrástól tudjuk, hogy a Fidesz itthon már a Jobbik programját hajtja végre, most pedig külföldi szövetségeseket gyűjt egy szélsőjobboldali fordulathoz.

Áprilisban azonban megakadályozhatjuk, hogy Orbán egy szélsőjobboldali fordulattal kiépítse a fideszes egypártrendszert – zárul az MSZP közleménye.

Kapcsolódó:

Nyugodj meg, magyar, az ügy sínen van! Orbán eszik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük