Sorting by

×

Orbán választási csodafegyverét Donald Trumpnak hívják – Elment a meghívás a volt amerikai elnöknek

Orbán Viktor a választási kampány hajrájába Magyarországra hívja Trumpot a látogatástól várja, hogy az addigra már alighanem lassuló kampányát újra felpörgesse. A meghívás már elment, de válasz még nincs, szellőztette meg a The Guardian.

Orbán Viktor szélsőjobboldali miniszterelnök abban reménykedik, hogy Donald Trump a következő hetekben Budapestre utazik, hogy fellendítse újraválasztási kampányát-írja portál, majd így folytatja:

Az Orbán-kormányhoz köthető agytröszt, az Alapjogi Központ küldte el a felkérést  Trumpnak – mondta egy kormányzati forrás a  portának A felkérés azért érkezett, mert Orbán kampánymódba kapcsol az április 3-án esedékes, kiélezett választások előtt, amikor pártja az egységes ellenzéki összefogással néz szembe. Ilyen megszevezett ellenzékkel még nem találkozott 12 éve tartó miniszterelnöksége alatt.

“A fideszesek  nagyon szeretnék, ha Trump márciusban Budapestre látogatna”

– mondta a forrás, majd  hozzátette, Trump még nem válaszolt a meghívásra. Ha elfogadja a meghívást, ez a látogatás lehet Trump első ismert útja az Egyesült Államokon kívül a 2020-as választások elvesztése óta.

A kapcsolat

Orbán korán Trump támogatója volt, már 2016 nyarán támogatta, és a 2020-as szavazáson is nyilvánosan támogatta. A páros januárban beszélt telefonon, és Trump ez után viszonozta a szívességet és nyilvánosan támogatva Orbánt az áprilisi választáson. A volt amerikai elnök személyes látogatása jelentős lökés adhatna a Orbán kampányának.

„Ezek a látogatások óriási befolyást gyakorolnak a magyar konzervatív közösségre, mert [Trumpot] ikonnak tekintik, aki erős ellenszélben töltötte elnöki idejét”

– mondta egy Fidesz-közeli forrás.

Egy volt republikánus munkatárs azt mondta, Trump köztudottan attól tart, hogy külföldi utazása során elkapja a Covidot, ezért előfordulhat, hogy inkább nem utazik.

Ne feledjük!

Trump távozása után Orbán kapcsolata megromlott Washingtonnal, és Magyarország volt az egyetlen uniós tagállamt, amelyet nem hívtak meg Joe Biden legutóbbi demokrácia-csúcstalálkozójára. A Trump-táborral  viszont továbbra is erős Orbán  kapcsolata.

A Fox news már beállt Orbán mögé

A Fox News műsorvezetője, Tucker Carlson is Magyarországon tartózkodott az év elején, több budapesti műsort is sugárzott, és olyan „dokumentumfilmet” készített, amely Magyarországot konzervatív paradicsomként festette le, a magyar származású milliárdos, Soros György folyamatos támadása mellet.

Kapcsolódó

trump

átver

Egy hozzászólás itt: “Orbán választási csodafegyverét Donald Trumpnak hívják – Elment a meghívás a volt amerikai elnöknek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.