Orbán vejének üzlettársa miatt halogatják a döntést a Kolosy téri piac bérbeadásáról

A III. kerületi önkormányzat pénteki ülésén elhalasztotta a döntést a Kolosy téri piac üzemeltetési pályázatáról. A 24.hu értesülése szerint ennek hátterében az állhat, hogy annak az Erdei Bálintnak a cége lehet a befutó, aki Tiborcz Istvánnal együtt alapítója volt az Eliosnak, de nem venné ki jól magát, ha az országgyűlési kampány közepén hirdetnék ki győztesként.

Két éves döntés halasztódik

A piac mielőbbi bérbeadása abból a szempontból kívánatos lenne, hogy havonta kétmilliósnál nagyobb veszteséget termel az önkormányzatnak. Arról már két éve, 2016 márciusában döntött az önkormányzat, hogy felülvizsgálja a 2012-ben felújított és átadott létesítmény hasznosítását, majd az is eldőlt, hogy külső üzemeltetőt vonnak be. A pályáztatást az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. kapta feladatul.

A pályázatot tavaly november 30-án írták ki, a határidőig, január 22-ig öt érvényes pályázat érkezett. A Sziget Fesztivál létrehozójaként ismert Gerendai Károly januárban nyilatkozott a HVG-nek arról, hogy egy projektcéggel indult a pályázaton, és sörcsarnokot csinálna a piac épületéből. Februárban azonban kiderült, hogy Erdei cége, a Redwood Holding is indult, amely egyébként az Akácfa utcai Instant és Fogasház szórakozóhelyeket is működteti.

Tavaly egyébként az Instantot összeolvasztották a Fogasházzal, hogy régi, Nagymező utcai helyén a homlokzat megtartásával és extravagáns ráépítéssel hétszintes luxusszállót építsenek.

Az óbudai képviselőtestület pénteki ülésén Puskás Péter alpolgármester arra terjesztett elő javaslatot, hogy két pályázót személyesen hallgassanak meg, hogy részletesebben megismerjék elképzeléseiket. A lap úgy tudja azonban, hogy a képviselők a bírálati folyamatról nem kaptak tájékoztatást, és arról sem tájékoztatták őket, hogy ki a kiemelt két pályázó, bár valószínűsíthetően Erdei és Gerendai érdekeltségeiről lehet szó.

(Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó:

A Tiborcz-ügy két tanulsága

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük