Orbánék a Bibliát is átírták a NER- lovagok szája íze szerint?

Néhány éve Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó nagy hangon bejelentette, hogy hazánkban megszűnt a rendszerszerű gyermekéhezés. A számok cáfolják a nagyságos asszony állítását. Az UNICEF jelentése szerint a 0-17 évesek 25 százaléka, tehát minden negyedig magyar gyermek szegénységben él. A KSH adatai szerint a hét év alatti gyermekek közel 43 százaléka él nyomorult körülmények között. A gyermekéhezők számáról nincs pontos adat, szociális szakemberek 50 ezer és 200 ezer körüli számokat becsülnek. De már az is sok, ha egyetlen gyermek éhezik.

„A gonosz hatalom az embert tünteti el, a tisztességes az embertelenséget.” /Bruck András/

Zsuzsa asszony milliós fizetésével és a szolgálati Audijával könnyen beszél, fogalma sincs arról, milyen körülmények között élnek ma – a 21.században-,magyar családok, hány gyermek fekszik le éhesen, mert nem telik családjának még kenyérre sem. Ajánlom a figyelmébe, hogy hétfőn nézzen be egy olyan iskolába, vagy óvodába ahova hátrányos helyzetű gyermekek járnak. Nem tudnak annyi ennivalót a gyerkőcök elé tenni, amit meg nem ennének…..Erről a pedagógusok, óvónők sokat tudnának “mesélni”, ha mernének…..!

Ételosztás után, mindig fájó szívvel indulok haza, kegyetlen érzés tehetetlennek éreznie magát az embernek, amikor szüleikkel érkező kisgyermekek jönnek a hónap utolsó vasárnapján töltött káposztát enni. Ennyit tudunk tenni, de ez csak csepp a tengerben. Este már éhesek lesznek, és azok lesznek a következő hétvégéken is. A Fidesz magasról tesz arra, hogyan élnek a társadalom számkivetettjei. A csóró családok számára a CSOK és a családi adókedvezmény „áldásai” semmit sem jelentenek, hiszen jövedelmük is alig van. A némi segítséget a családi pótlék jelent a számukra, viszont annak az összege 2008 –óta nem emelkedett. A Fidesz ráadásul a minimálbért is megadóztatta, így az egykulcsos adóval a tehetősek még gazdagabbak lettek, az elesettek nyomora pedig tovább nőtt.

Ebben a rezsimben mindenre van pénz,

százmilliárdokat ölnek a fociba, Orbán hobbijára. Kinyílik az ember zsebébe a bicska, amikor olvassa, hogy a nemzet gázszerelője – közpénzből–egy óra alatt 20 milliót keres. Látjuk a tehetséges üzletasszonyokat – mondjuk Rogán propagandaminiszter nejét-akik feladata a zsebbe kapott pénz kifehérítése, legalábbis a városi legendák szerint. De több mint figyelemreméltó a Kósa család gazdagodása is, igen spórolós népek lehetnek a família tagjai. A kegyelmes uraim magánrepülőkön röpködnek a világban, a rendszer kegyeltjei olyan nívón élnek, amelyet egy „átlag” magyar proli el sem tud képzelni.

Úgy tűnik, az emberség nem az a keresztény érték, amit védeni akar az „örökös” miniszterelnök

Nap, mint nap halljuk, hogy a Fidesz megvédi a keresztény értékeket

Könyörgöm, milyen értékekről van szó? Úgy tudom a lopás, a gyűlöletkeltés, az uszítás, a gyengék lenézése nem keresztény érték. Vagy közben Orbánék a Bibliát is átírták, a NER- lovagok szája íze szerint? Még azt is el tudom képzelni, hogy ehhez az Orbán tenyeréből evő egyházi vezetők asszisztálnak… Kilóra megvette őket Orbán, kussolnak is rendesen, tisztelet a kivételnek. Nem sok olyan egyházfi van hazánkban, aki kiáll az igazi keresztény értékek mellett, aki megszólal akkor, ha igazságtalansággal találkozik. Biztos rosszul vagyok informált, de még egyszer sem hallottam, hogy a történelmi egyházak ételt osztottak volna a rászorulóknak, netán télen a hidegben megnyitották volna a templomok kapuit az utcán élők számára.

Arra, hogy esetleg meleg teát is adtak volna a számukra, végképp a csoda kategóriája lenne. Nem vagyok hívő ember, de ha a kereszténység azt jelenti, amit a Fidesz és a láthatatlan segédereje képvisel, nem is kérek belőle. Kifordul a gyomrom, amikor az újsütetű magukat kereszténynek hazudó kormányzati politikusok ájtatos szövegeit hallom. Ettől nagyobb undort már csak akkor érzek, amikor a nemzet fővadászának a megüdvözült arcát látom tartója mellett a parlamenti patkóban.

Vekerdy Tamás: mi az, hogy keresztény Magyarország?

Jézus üzenete nem a harácsolásról, nem az egymás sárba tiprásáról szól

Attól még nem lesz senki keresztény, hogy naponta ezerszer elmondja, hogy mennyire vallásos. A tettek beszélnek, azok pedig messze állnak Jézus tanaitól. A keresztény kultúrának szerves része az egymás iránti szolidaritás, az emberi méltóság tisztelete, a gyengék, elesettek felkarolása. Nem a stadionokba kellene ölni a milliárdokat, hanem tenni azért, hogy csökkenjen a nyomor. Úgy tudom, Isten előtt minden ember egyenlő, az Úr nem tesz különbséget szegény és tehetős között.

Orbánék újsütetű kereszténysége kizárólag a hatalmi érdekeiket szolgálja,

ehhez jó arcot vágnak a szolgalelkű egyházi vezetők. Jézus őket seprűzné ki elsőnek a templomából,ha feltámadna. Teréz anya pontosan megfogalmazta, az emberi lét igazi értelmét:

„Életünk végén nem a diplomáink alapján leszünk elbírálva, vagy hogy mennyi pénzt szedtünk össze, vagy hogy milyen dolgokat valósítottunk meg. Hanem aszerint leszünk elbírálva, hogy: „Éhes voltam és te megetettél, fáztam és te ruhát adtál, nem volt fedél a fejem fölött és te befogadtál.”

Gábor György: keresztény hívő számára a böjti időszak lényege az elmélyülés, migránsokról eddig itt szó sem esett….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük