Őszi zagyva, avagy minden poén csak egyszer jó!

A miniszterelnök mai parlamenti nyitóbeszéde úgy ötven százalékban termelési értekezletből, húsz százalékban egy Brüsszel nevű belga és egy Berlin nevű német főváros szidalmazásából, továbbá Covid járvánnyal összefüggő ködösítésből állt. Viszontválaszának döntő részét az őszödi beszéd tette ki (szó szerint, idézve), amit megköszönnék, de már unom. Minden poén csak egyszer jó.

1 Az oltás

Tényleg fontos. de mi van azzal a vakcinával, ami sehol EU-ban nem ismernek el, és ami a gyártó szerint sem ad védelmet a 60 éven felülieknek, tehát kiteszi őket a halálos veszélynek, mégis beadták az érintetteknek sőt, nekik a leginkább? Persze, ezen keresték a legtöbbet, kétszer is:

egyszer a csillagászati áron, másfelől a védtelen megbetegedettek nyugdíjának megspórolásán.

Igen, a kormány gonosz.

2. Gazdasági növekedés, több adattal

Naná. Ezt bázishatásnak hívják. ha tavaly egy hallgatóm volt, idén meg kettő, akkor száz százalékos a növekedés, szoktam volt mondani gazdpol előadáson, míg előadhattam. Büszkén mondta, hogy valamelyik mutatóban utolértük a járvány előtti évet (ami így nem igaz, mert az évnek még nincs vége), -tehát

beismerte, hogy de facto nincs növekedés. Munkaerő-hiány van. Naná. A dolgozók külföldre mentek. Hurrá.

Hitel. Egyszerűen nem igaz, hogy az EU-tól kapott pénz minkét része hitel. Ez hazugság. ” Part of the funds – up to €338 billion – will be provided in the form of grants. The other part – up to €385.8 billion – will provide Union loans to individual Member States. These loans will be repaid by those Member States”

Vagyis 338 milliárd EUR “grant” formájában érkezik A “grant” jelentése: támogatás (support, aid, assistance, grant, allowance, subsidy). Miniszterelnök úrnak hazudni méltóztatik.

3.Hitelmoratórium

Nem tanácsos (és főként a pénzügyi szakértők nem tanácsolják), hogy bárki meghosszabbítsa a hitel visszafizetés szüneteltetését. Ezt sikerként emlegetni bűn.

4. A menekült-Soros téma is uncsi

Afganisztánból idejönni kicsit munkás dolgot. Móricka mondta, hogy “Hitler bácsi nem ismeri a térképet” (mikor megtámadta a Szovjetuniót), Orbán bácsi sem nézte meg, hol van Afganisztán.

5. Kínával kapcsolatban végleg befürdött

Ugyanazt mondta, mint az általános, naiv hiedelem, hogy t.i Kína a világ legfejlettebb országa, bla-bla-bla., holott harmadik világbeli országról van szó, sok pártállami támogatással, könyörtelen terjeszkedéssel és gátlástalansággal. Szépen elkente, hogy Magyarország a NATO és az EU révén egy értékend mellett kötelezte el magát, de hát mi számít ez .

Dögöljön meg Ady Endre, lehetőleg máma még.

Forrás

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

One thought on “Őszi zagyva, avagy minden poén csak egyszer jó!

  • 2021.09.20 at 20:41
    Permalink

    Sajnos az egybites FideSS szavazóknak ennyi is elég.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.