Pedagógus, neked semmi nem elég? Kormány-ajándék -ezt úgy látszik nem „Brüsszel” fedezi- érkezése várható!

Tényleg érthetetlen! Nem megmondták a kormánymegszólalók, hogy ha megjön a pénz „Brüsszelből”, akkor majd foglalkoznak a pedagógusok fizetésével? A jó szándékuk jeléül például a bevett egyházak hittan tanárainak havi 61 000 forint kiegészítő támogatást adnak a „bérfejlesztés ellentételezéséhez”. Most meg ez is…..

Megújult a pedagógusigazolvány

Pintér Sándor belügyminisztériuma hétfőn este arról tájékoztatta a közt, hogy

„megkezdte az új, tartós, plasztikkártya formájú pedagógusigazolványok kiszállítását az oktatási intézményekbe a Könyvtárellátó Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (KELLO), melyet közel 181 000 pedagógus és szakképzési oktató kap kézhez.

A kártya kibocsátása az Oktatási Hivatal és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közreműködésével valósult meg. Bővült az igazolványhoz tartozó kedvezmények rendszere. Az új pedagógusigazolvánnyal

a jogszabályokban előírt kulturális kedvezmények mellett a KELLO által szervezett kedvezmények is hozzáférhetőek, melyek a www.pedig.hu oldalon érhetőek el.”

Ugye, milyen jó fejek?

Még mondja valaki, hogy a tüntetéseken résztvevőket retorzió éri! Nemhogy büntetés, hanem inkánn béremelés, nem?

A tüntetések folytatódnak!

Az iróniát félretéve beszélünk komolyan: két hónapja, hogy a tanár-diák-szülő felháborodás tízezreket vitt ki az utcára az oktatás megmentéséért:

Autósok és buszsofőrök dudálása kísérte a Döbrentei tértől a Keleti pályaudvarig tartó élőlánc skandálásait. „El a kezekkel a tanárainktól!” – üzenték a demonstrálók.

Két hete már reggel nyolckor indult a következő országos pedagógussztrájk, délutánra a diákok szerveztek tüntetést a fővárosba.

… és ami várható….

„A Tanítanék mozgalommal már több eseményt szerveztünk közösen, mint például a tavaszi és az őszi Szolidaritási koncertek vagy a Kölcsey-s tanárok melletti kiállás. Most egy újabb megmozdulást találtunk ki, azonban nem csak 1-1 délutánra, hanem egy 24 napon keresztül tartó Adventi Akciónaptárat!” – olvasható noÁr közösségi oldalán.

Nem hagyjuk, hogy a rendszer bedarálja a jövő generációját! Itt is vannak a következő akcióink!