Piti kis diktatúrák és még pitibb, ócska kis vezetőik….

A foci, persze fontos dolog. Sok tekintetben az. Azonban csak piti kis diktatúrák és még pitibb diktátoraik gondolják, hogy annyira az, hogy a politika játékszerévé kell, hogy tegyék.

Piti kis diktatúrák és még pitibb, ócska kis vezetőik mégis mind ezt teszik.

Az ilyen projektek, az ilyen foci, rendre mind megbuknak, mint ahogy a focit politikává, pénzmosodává silányító piti kis diktatúrák és még pitibb, ócska kis vezetőik is. Azok is a történelem szemétdombján végzik. És ez a legrosszabb, ami történhet a sporttal, ami történik most a focival is. Hogy politikusok, a Kósa-féle politikusok mondják meg, hogy a foci, jelesül a Loki

„….éppúgy a debreceni identitás, a debreceni szimbólumok része, mint Szabó Magda, mint a Nagytemplom, mint a Nagyerdő, vagy mint Csokonai Színház.”

Mert ezzel nemcsak a Lokit, de Szabó Magdát, a Nagytemplomot, vagy a Nagyerdőt is bemocskolják

Mert nem az a fontos, hogy a focit szereti Orbán Viktor, Kósa Lajos, vagy Papp László. Még akkor sem, ha egy ország tragédiája ez immár. És csak jelzem, ha Orbán Viktor épp a sakkot istenítené, akkor most Kósa és Papp is, egy komplett Fidesz-formáció azért élne-halna. A sakkért. Vagy a hatvanhatért. Vagy bármiért. Igen, azért is rajonganának, mert ilyen az ócska kis diktatúrák világa, és mennyivel olcsóbban megúsztuk volna.

Kósa téved!

Az nem lehet kérdés, hogy Szabó Magdát saját jogán szeretik az olvasók. Mint ahogy az sem kérdés, hogy Szabó Magda nem többmilliós havi fizetésért, holmi orbáni rajongásért lett Szabó Magda.

A kérdés valójában az, szeretik-e a debreceniek, hogy éves szinten milliárdokat fognak kifizetni valamiért, amiben nem ők, hanem Orbán, Kósa, Papp döntött.

Mert a foci, legyen az bármilyen silány (vagy, lenne jó) mától nemcsak a debreceni cívis-identitás részévé vált (nem vált, Kósa ismét téved), de a debreceni polgárok kötelező kiadásává is. A stadion mellett, a fűnapoztató műnap mellett ezentúl a focisták tízmilliós fizetéséig minden a debreceniek pénztárcáját nyomja.

A kérdés nem Szabó Magda, mert az nem lehet kérdés

NEM! NEM KÓSA, NEM ORBÁN, nem a szirupos nemzeti politika MIATT. Saját tehetsége miatt, ő mindenki könyvespolcán ott van.

A kérdés Debrecen számára ezentúl évente milliárdos költséget jelentő, a politika, Kósa, Papp, főként Orbán játékszerévé silányított ILYEN FOCI.

Hogy azzal mi lesz? Ez a valódi kérdés!

Vígszínházban

Egy hozzászólás itt: “Piti kis diktatúrák és még pitibb, ócska kis vezetőik….

  • Avatar
    2020.07.02 - 17:09
    Közvetlen hivatkozás

    Kósa akadémikus újabb – idiótaságban csak általa felülmúlható – megnyilatkozása!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük