Polt Péter: “valódi nyomozás” folyik – ezt bizonygatni kell?

Polt Péter, a legfőbb ügyész kénytelen bizonygatni, hogy ugyan nem úgy látszik, de nyomoznak. Polt Ingeborg Grassle februári – a Poitico.eu-nak adott – nyilatkozatára reagált, amelyben az uniós bizottság vezetője “valódi nyomozást” szorgalmaz az Elios-ügyben.

Hihetetlen?

A Legfőbb Ügyészség az OLAF jelentését a közvilágítási projektekkel kapcsolatban január 8-án kapta meg és azt továbbította a Pest Megyei Főügyészségnek, amely január 22-én nyomozást rendelt el különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt

– olvasható a megfeszített munkát bizonygató válaszlevélben.

Polt lelkiismerete, avagy a jogászok felelőssége

Polt Péter azt írja, hogy az ügyben

“valódi nyomozás”

folyik, ami azért érdekes, mert ez a természetes, tehát magyarázatnak édes kevés. Az, hogy ennek ellenére minden érintett vígan éli világát, felveti ugyan a gyanút, hogy mégsem olyan valódi az a nyomozati munka, de ha Polt, egy Európai Unos ország legfőbb ügyésze azt írja, akkor annak egyelőre hinni kell.

Orrkoppintás

Az OLAF-nak nincs nyomozati jogköre, ha bűncselekmény gyanúját észleli, akkor az illetékes tagállami hatósághoz kell fordulnia. Tehát az OLAF nem állíthatta, hogy csalás történt – ahogy azt az Politico.eu cikke sugallja – csak annak gyanúját észlelhette.

Megszólalt végre Polt Péter az Elios-ügyben, persze nem mondott túl sokat

A főügyész és Ingeborg Grassle egyébként 2017 szeptemberében találkoztak, akkor a legfőbb ügyész tájékoztatást adott a nyomozások állásáról.

Ha a szava nem lenne elég – ami persze nonszensz – a levélben szerepel egy lista is arról, hogy 2012 óta milyen gyanús ügyekben hívta fel a magyar hatóságok figyelmét az OLAF. 36 ügyről van szó, amelyek közül az ügyészség 8 ügyben emelt vádat, jogerős, elmarasztaló ítélet egy esetben született. Nyolc ügy megszüntetéssel zárult.

(forrás: napi.hu)

Az Elios hosszú távra eladósította a fény városát

Vajon mit tud Pintér Sándor az Elios-ügy titkolt részleteiről?

Márki-Zay állta a szavát: nyilvánosára hozta a vásárhelyi Elios-szerződést

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük