A hétfői nap híre, hogy az Amerikában van az a férfi, akit tanúvédelmi program véd és akit a magyar kormányhoz köthető korrupciós pénzek tisztára mosásával vádolnak. A magyar hatóságok – a híradások szerint – kihallgathatnák, de nem sietik el a dolgot.
[mnky_ads id=”10553″]

Friss ellenzéki muníció

Demeter Márta, az LMP képviselője szerint az arab és ázsiai számlákra szivárgó 1300 milliárd – az amerikai nyomozók gyanúja szerint – a nyertes uniós pályázatok „alkotmányos költsége”, a kormánypárti politikusok visszaosztott jutaléka. Emlékeztet, hogy az elmúlt két évben hiába próbálta megtudni, miért volt olyan fontos Ghaith Pharaon a kormányzati szereplőknek.
[mnky_ads id=”10552″]

Mustapha álnéven körözték Pharaont a magyar hatóságok

Lehet, hogy nem csak a százmilliós nagyságrendű közös üzletek tették olyan fontossá Pharaon személyét az Orbán-klánnak és a kormánypárti köröknek, hanem valamilyen különleges tudása? Talán azért nevezte Orbán Viktor “professzornak” Pharaont, mert tényleg nagyon értett valamihez? És ez a valami a korrupcióból és más törvénytelen forrásokból származó pénzek tisztára mosása volt?

Így nyer értelmet a fideszes vezetés törekvése arra, hogy megszerezzék az MKB-t, amely az FBI gyanúja szerint háttérül szolgált tranzakciókhoz. Demeter Márta szerint a Pharaon-ügy az egyik legvilágosabb példája annak, hogy az Orbán-rezsim lényege az intézményesített korrupció, amelynek haszonélvezői a legfelső politikai vezetés köreihez tartozó személyek.

Már külföldön van a Kósa Lajos milliárdos ügyében elhíresült csengeri nő

A Jobbik is rárepült

Szilágyi György jobbikos képviselő szerint ez az ügy magyarázza, hogy Donald Trump miért nem fogadta Orbán Viktort, de választ ad Kósa Lajos miniszter ügyére is, hiszen a Magyar Nemzet cikkében is 1300 milliárdos forrásról van szó, mint a csengeri örökségnél, azaz

minden valószínűség szerint ez egy olyan fedőakció lehetett a Fidesz részéről, amivel ezt az 1300 milliárd forintot próbálták tisztára mosni.

[mnky_ads id=”10551″]
(forrás: 24.hu)

Kósa, a NER brókere autóját zúzva menekül

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét