Sorting by

×

Részadatok! Dobrev Klára nyerte az előválasztás első fordulóját

Az első helyen Dobrev Klára, a második Karácsony Gergely végezhet. A HVG pártoktól illetve pártok közeléből származó információi szerint Márki-Zay Péter végezhetett a harmadik helyen, de Jakab Péterrel döntetlen-közeli helyzet alakult ki, így egyelőre nem lehet eldönteni, ki a harmadik. Az utolsó Fekete-Győr András. 

Ízelítő….

Egyelőre a fentiek nem hivatalos adatok, a szavazatokat még számolják. A számolás előtt onnan tudhatnak adatokat a pártok, hogy a szavazás nem volt igazán titkos – hiszen a szavazósátorban nem lehetett félrevonulni -, illetve a saját tábor mozgósítását is követhették.

Sebián-Petrovszki László a választási bizottságtól bejelentette az első öt egyéni választókörzet eredményeit.

Godó Beatrix DK-jelölt 2611 szavazattal megnyerte Nógrád 1-ben az előválasztást, Horváth Ferencet, a többi párt jelöltjét 1229 vokssal támogatták a szavazók, Dömsödi Gábor az Új Világ Néppárt jelöltje 746 szavazatot kapott.

2288 szavazatot kapott itt Dobrev Klára, míg Karácsony Gergely 962-t, Jakab Péter 688-at, Márki-Zay Péter 572-t, Fekete-Győr András pedig 150-et szerzett.

Forrás

Pillanatkép 09.29.

forrás: 24.hu

Nógrád 1-ben megvan az eredmény, tarolt a DK

Sebián-Petrovszki László a választási bizottságtól végre bejelentette az első öt egyéni választókörzet eredményeit. Godó Beatrix DK-jelölt 2611 szavazattal megnyerte Nógrád 1-ben az előválasztást, Horváth Ferencet, a többi párt jelöltjét 1229 vokssal támogatták a szavazók, Dömsödi Gábor az Új Világ Néppárt jelöltje 746 szavazatot kapott. 2288 szavazatot kapott itt Dobrev Klára, míg Karácsony Gergely 962-t, Jakab Péter 688-at, Márki-Zay Péter 572-t, Fekete-Győr András pedig 150-et szerzett.

Fekete-Győrnek nem sikerült Győrben a csoda

Győr-Moson-Sopron 1-es körzetében (ami maga Győr városának zöme) Jancsó Zita, a DK-Jobbik-Liberálisok jelöltje 2972 vokssal nyert, őt Rehó Tibor követte a Momentum-MSZP-Párbeszéd-LMP-MMM jelöltjeként 2515 szavazattal. A kormányfőjelöltek rangsorát itt is Dobrev Klára vezeti összesen 1989 szavazattal. Mögötte Karácsony Gergely jön (1548 voks), majd Márki-Zay Péter (1297), Jakab Péter (587) és Fekete-Győr András (248). Összesen itt 5487-en voksoltak, négyötöd részben sátorban.

Fehérvár leszavazta az offshore-hálóba keveredett jelöltet

Fejér megye első, székesfehérvári körzetében Márton Roland MSZP-Párbeszéd-Momentum-LMP-MMM jelötje nyert 3057 szavazatt. Őt a DK-s Ráczné Földi Judit követte (akinek ezek szerint a választók nem bocsátották meg az offshore-ügyeket) 2440 szavazattal.

Mezőkövesdnek nem szíve csücske Karácsony

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7-es körzetében (Mezőkövesd) Sermer Ádám (DK-Liberálisok) szerezte a legtöbb szavazatot: 1556-ot. Az ezüstérmes Kormos Anna (MSZP-Párbeszéd-Momentum-MMM) lett 1216 vokssal. A miniszterelnöki székben a kövesdi ellenzékiek legtöbbje Dobrevet látná, ő 1149 voksot húzott be. A második Jakab lett, aki 649 szavazatot kapott. Aztán jön Márki-Zay (505 szavazat), Karácsony (497) és Fekete-Győr (69).

Pokoli sok szavazó Dunakeszin, a Párbeszéd és a DK nevet a végén

Pest megye 5-ös körzetében (Dunakeszi és vidéke) Dorosz Dávid lett a legnépszerűbb ellenzéki jelölt (őt a Párbeszéd-MSZP-LMP-Momentum-Jobbik-Új Kezdet indította) 6510 szavazattal. Tonzor Péter, a DK-Liberálisok-MMM jelöltje 3385 voksot kapott. Fekete László lett a bronzérmes az Új Világ Néppárttól 483 szavazattal.

A miniszterelnök-jelöltek között Dobrev lett az első 3489 szavazattal, Karácsony a második 3183 szavazattal, Márki-Zay a harmadik 2491 szavazattal, Jakab a negyedik 1030 szavazattal, végül Fekete-Győr az ötödik 431 szavazattal.

(VIA 24.hu)

 

Részadatok! Dobrev Klára nyerte az előválasztás első fordulóját

 

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Részadatok! Dobrev Klára nyerte az előválasztás első fordulóját

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.