BulvárKiemelt hírek

Reviczky Gábornak „neve van”, Bácskai János polgármesternek lakáskiutalási lehetősége – kisegítették egymást

reviczky-bacskai

A Fidesz-ukáz szerint, hogy minden önkormányzati tisztségre jelölt szedjen össze egy ismert arcot maga köré, Bácskai János, IX. kerületi polgármester többek között Reviczky Gábort választotta, aki nem újsütetű pártszimpatizáns.

Érdek lakást mos….

Szeptember 4-én Bácskai János polgármester soron kívül javasolta, hogy a színész egy 2,5 szobás, 82,27 m² alapterületű összkomfortos önkormányzati lakásba költözhessen a Ferenc téren. Rá négy nappal, szeptember 8-án Bácskai János Facebook-oldalán büszkén mutatta be az őt támogató csapatát, ahol az első sorban ott áll a friss ferencvárosi lakos, Reviczky Gábor is – írta a 444.hu.

„Elkészült hivatalosan is a képviselőjelöltekkel, ferencvárosi barátainkkal és támogatóinkkal a közös fotó? Érdemes nézegetni mert sok szeretett sportoló, színész is felbukkan köztük. Csupa kedves ember!? Köszönöm, hogy egy hívó szóra eljöttetek!?”

Indoklás, mert ez is van!

A polgármester indoklásában, amivel alátámasztotta a képviselőtestület előtt a javallatot, ez szerepel:

„Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész Tatabányán született 1949-ben. Nagyszülei és édesapja 1945-ig az Üllői út 105. szám alatti épületben laktak. 1994-ben válását követően, kényszerűségből költözött Kiskunlacházára egy romos vályogházba.

Jelenleg Ráckevén él 50 %-os háztulajdonában, ahol a négy fős család két szobát használ kizárólagosan. Már a hatvanas évek végén a Nemzeti Színház berkein belül tevékenykedett, majd az immár kerületben lévő létesítménybe 2013-ban rövid időre visszatért. Második éve szabadúszóként dolgozik, vidékről próbálja koordinálni életét, szerepeit.

Naponta öt órát autózik, a folyamatos időveszteség miatt több szerepet is vissza kellett már mondania. Munkája főként a fővároshoz köti, a mindennapi ingázás, mind anyagilag, mind korából fakadóan megterhelő számára. ”

Az biztosan meggyőzte a gombnyomókon kívül a hosszú éve önkormányzati lakásra váró cirka 1.500 család apraját-nagyját, hogy szó nélkül maguk elé engedjék a híres-neves művészt.

Nem törvénytelen, csak ciki….

A Fideszt egyébként vállaltan régóta támogató Reviczky piaci alapú lakásbérlésével kapcsolatban visszaélés nem merül fel. A szerződése határozott időre, egy évre szól. Az ingatlant nem sajátíthatja ki. A megállapított bérleti díj nagyon jutányos, de nem komikusan alacsony, mint a korábbi esetekben. A Kossuth-díjas színésznek havonta 138.962 forintot kell fizetnie, ami nagyjából a fele a Ferenc téri hasonló paraméterű lakások bérleti díjának.

Reviczky: Most mit mondjak erre?

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A portál megkereste a színészt:

  • Arról hallott, hogy a kerületben és Bácskai János körül egy csomó botrány robbant ki az elmúlt években, vannak olyan ügyek is, amikben a rendőrség és az ügyészség is nyomoz?
  • Nem.
  • A gazdasági bizottság iratai szerint ön lakásbérleti lehetőséget kapott, tehát ferencvárosi polgár lett?
  • Van róla szó, igen.
  • Elmondom, hogy ez hogy tűnik kívülről. Önnek megszavaztatott egy lakást a polgármester, amire rá pár nappal meghívást kapott a kampányeseményre, amin meg kellett jelennie.
  • Most mit mondjak erre? – válaszolta nevetve a színész.

About Author

Szólj hozzá!