Rezsivédő Németh Szilárd és Nyugdíjvédő Selmeczi Gabriella épp most cserélik ki a tapasztalataikat – Napi Lendvaiságok….

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja közírói tehetségét. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az előző 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most vasárnapi gondolatait olvashatják.

Azért ha megerőltetem magam, tudom a Fidesz-elitet is sajnálni

Lássuk be, nekik sem könnyű. Nem elég, hogy a főnök tusnádfürdői beszéde után kétségbeesetten rohanhattak haza megkeresni a fiókban a felmenők keresztleveleit, hátha igazolni kell a tisztafajúságot, itt volna még ez a kis rezsiprobléma is.

Illetve dehogy volna,

hiszen a rezsicsökkentést, azt úgy megvédték, hogy attól koldul(unk). Rezsivédő Németh Szilárd és Nyugdíjvédő Selmeczi Gabriella épp most cserélik ki a tapasztalataikat a heroikus védelem legverítékesebbb csatáiról. Szoros a verseny, nem mondom. Istenem, eddig a fogyasztók 14%-ának volt számlaadóssága, most legfeljebb majd többnek lesz. A bírósági végrehajtók színe-virága úgyis börtönben ül, elég lassan tudnak majd akcióba lépni.

Na de szegény kormányzó elitünk! Kicsit aggaszthatja őket, hogy a felmérések szerint szavazóik több, mint 70 %-a azt mondta, az anyagi biztonság ígérete miatt voksolt rájuk, ezeknek is fele kifejezetten a rezsicsökkentést nevezte meg. Jó, a közel 3 millióból lehet valamennyit veszteni, de mivel kellene megtartani a többit?

Az csak a hétköznapi rutin, hogy Rogánék az össznépi spórolás idején újabb pénzeket kaptak,

80 milliárdos tendert írtak ki propagandára, véletlenül a régi barát cége nyerte. Az sem igazán új, hogy a tiltakozókból azonnal a nemzet söpredékét kell csinálni, megfelelően fitymálva őket. Orbán szerint mind

„drogosok”,

egy mameluk újságíró szerint

„elpuhult, idióta, füves, igénytelen budapesti liberálisok”,

egy Magyar Nemzet-cikk kevésbé elnézően

„balos hiénáknak”

nevezi őket. Ez működik, amíg kevesen vannak, arra az esetre, ha többen lennének, elővigyázatosságból felemelték a rendőrfizetéseket. (Amúgy rájuk fért.)

A lényeg viszont az elit szorosra zárása

Nehogy valakinek kibeszélni, Orbánnal vetélkedni támadjon kedve. Ezért az (arcpirítóan időzített) fizetésemelés a miniszterek után az államtitkároknak is. Még a 22 évesen államtitkárrá tett ifjú hölgy is újra kapott egy miniszteri biztosi kinevezést. (A jóságos gazda „egy-egy szárnyat, combot nyújt a kicsinyeknek”.) Érdekes kezelése az energiaproblémának az is, hogy Mészáros Lőrincék cége épp most vett egy újabb Áramhálózati Zrt-t, ezúttal a tiszántúlit. Megéri – a rendszerhasználati díjakat véletlenül mostanában, még a rezsibotrány előtt emelték meg csendben. Örülök. Így legalább az ő számlafizetésükkel nem lesznek nehézségek.

Forrás

Friss híreink!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük