A hírek arról szólnak, hogy a politikusok visszaélnek a magyar cigány lakosság tájékozatlanságával, reménytelen anyagi helyzetével és pár-ezer forintért “megveszik” a szavazatukat. Többek között Mohamed Fatima, az ex Fekete Vonatos énekesnő videóüzenetben bízhatja a romákat, menjenek el szavazni.

Ne add el a jövőd!

„Ha hisztek abban, hogy a gyerekeinknek vagy nekünk jobb jövőnk lehet, akkor nagyon fontos: el kell menni szavazni április 8-án!”

- Hirdetés -

A Khetane és aHang figyelemfelhívó akciójában rajta kívül még Váradi Olasz és a Parno Graszt zenekar tagjai intéztek hasonló felhívást a rajongóikhoz.

A sajtóközlemény szerint

„a magyarországi politikában szokás olcsón megvásárolható, kiszolgáltatott szavazókként tekinteni a mélyszegénységben élőkre. A Khetane és aHang közös kampánya ezzel szemben azt hangsúlyozza, hogy minden választópolgár szavazata ugyanannyit ér. Fontos, hogy mindenki külső kényszertől függetlenül döntsön arról, hogy kire szavaz. Egy demokratikus társadalomban a választók nem olcsó szavazatokat jelentenek a politikusoknak. Az aHang kampányoldal az állampolgári érdekérvényesítéshez kínál eszközöket. A platform hétköznapi embereket támogat abban, hogy tudatosan foglalkozzanak közügyekkel és vegyenek részt az ország jövőjéről szóló döntésekben. A Khetane célja a hátrányos helyzetű fiatalok segítése és mentorálása, a roma tradíciók és kulturális értékek ápolása.”

Érdekesség, hogy a 2018-as országgyűlési választás a Nemzetközi Roma Napra esik

Orbán nekiment a cigányságnak- A RomNet visszavág

Öntudatra ébredés: “én is egy cigánytelepen élek, mégsem adom el a szavazatomat”

Mit meg nem tesz egy cigány, ha erre utasítják? – Farkas Flórián a migráncsgyűlölő

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét