Saját családjának utalt ki bérlakást Tiszafüred fideszes polgármestere 0 84

Ujvári Imre családja lakik benne

A tiszafüredi képviselőtestület szeptember végi ülésén ismerte el Ujvári Imre, Tiszafüred fideszes polgármestere, hogy a saját nagymamájának utalt ki egy önkormányzati bérlakást.


Ez az egyetlen bérlakás, amelyet felújított az önkormányzat. A beteg nagymamával a polgármester szülei is beköltöztek a renováláson frissen átesett házba.

A döntést a polgármester a képviselő-testület tudta nélkül hozta, ezzel a rokonai olyan családokat is beelőztek, akik évek óta várólistán vannak. Összesen 34-en vannak az önkormányzati bérlakásra várók listáján. Ujvári szűkebb családja viszont valamivel több mint egy év alatt a második önkormányzati lakást szerezte meg.

Az önkormányzat bérlakásokért felelős irodavezetője szerint a házat 586 ezer forintért újították fel, „ez minimális költség, tűzoltás jellegű volt”.

Ujvári Imre már amúgy is magára haragította a tiszafüredieket: miközben a városi közszolgáltatásokkal szemben sok a kifogás, és közmunkásokra is sokkal kevesebb pénz jut, néhány napja a képviselő-testület elfogadta a polgármester előterjesztését 200 millió forint hitel felvételéről.

Az a sajnálatos helyzet állt elő ugyanis, hogy a város által tavaly elnyert 2 milliárd forintnyi fejlesztési forrás a mai építőipari árak mellett nem elég a projektek befejezéséhez.


A 200 milliós hitelhez hozzá lehet számolni azt a további 200 milliós hiányt, amit a város gazdálkodása mutatott az első félév végén, vagyis a város félmilliárd körüli hiánnyal fogja zárni az évet. 2014-ben Ujvári tartozás nélkül vette át a várost az előző polgármestertől.

(Forrás: Átlátszó)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Kálmán László: Miért szégyellje magát Gerő?

Az ATV baromi semlegessége – ellenzéki mivolta? – tudatában egy nappal azután, hogy a kormánymédia felnyomta Kálmán Olgát közösségi oldalára …

aurora

Első fokon pert nyert a Fővárosi Törvényszéken a 8. kerületi Auróra Közösségi Ház a Magyar Hírlap és a Pesti Srácok …

kover

Elvileg kijár egy házelnöknek a tisztelet, mondom: elvileg. Ám Kövér László, a magyar közszolga ebben is illiberális, vagyis mindent megtesz, …

Tudjátok, én balga még mindig hiszek abban, hogy ősszel az ország jelentős részében a Fidesz jelöltjével szemben egy ellenzéki alkalmas …

Pin It on Pinterest