Sorting by

×

Papír van róla – stratégiai cégnek számítanak az egyetemek -Fudan is!- és a film, videó, televízióműsor gyártás, a könyvkiadás és a műsorszolgáltatás!

Több új kormánydöntést is tartalmaz a friss Magyar Közlöny – írja az Mfor. Az egyik kormányrendelet értelmében a kormány stratégiai megállapodást köt a Fudan Egyetemmel.

Mindenről jelenteniük kell a kormánynak, ami cégen belüli változást érint….

A most megjelent kormányhatározat arról tanúskodik, hogy az Orbán-kormánynak valamiért nagyon sürgős a Fudan Egyetem fogadása:

“A Kormány felhívja a Budapest Diákváros megvalósításáért, valamint a Fudan Egyetem részvételével alapítandó magyarországi felsőoktatási intézmény működési környezete kialakításáért felelős kormánybiztost, hogy – szükség szerint az általa kijelölt személy útján – gondoskodjon a Magyarország Kormánya és a Fudan Egyetem [székhelye: Kínai Népköztársaság; 200433 Shanghai No. 220 Handan Road, elérhetősége: Budapesti Corvinus Egyetem (1093 Budapest, Fővám tér 8.)] között kötendő stratégiai megállapodás Kormány nevében történő aláírásáról.”

Arról is döntés született,

hogy idén június vége helyett december végéig kell a stratégiai társaságoknak jelentést tenniük a kormány felé, ha a cégben tőkeemelés történik, változik a tulajdonosi összetétel, kötvényt bocsátana ki, vagy átalakulásról, szétválásról döntenének.

Ezzel együtt bővítették ki azt a jogszabályt, hogy mi számít államérdeknek, illetve kibővítették a stratégiai társaságok körét is a felsőoktatási intézményekkel, mint jogi személyekkel.

Így a továbbiakban rájuk is vonatkozik a belső döntéseik jelentési kötelezettsége a kormány illetékes minisztere felé, amivel feltételezhetően még szorosabb kontroll alá vonják az egyetemeket és főiskolákat.

A stratégiai jelentőségű ágazatok listáját emellett azzal is bővítették,

hogy a kommunikáció alá a távközlés mellé bevették a kiadói tevékenységet, a film, videó, televízióműsor gyártását, hangfelvétel kiadását, műsorösszeállítást, műsorszolgáltatást is.

Ez azt jelenti, hogy a hazai sajtópiacon működő kiadókat is besorolják a stratégiai cégek közé, amelyekre a fenti megkötések – például a jelentési kötelezettség a cégen belüli változásokról – ugyanúgy vonatkoznak, mint az energetikai vagy közlekedési társaságokra.

Egy másik kormányhatározat értelmében közel 17,2 milliárd forinttal emelik a terrorellenes intézkedések megvalósításához kapcsolódó idei kiadások keretét a Belügyminisztérium fejezetén belül. Erre eredetileg 500 millió forintot állítottak be a költségvetésben.

 

közlöny

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.