Szanyi Tibor: új vallás született

Többen zavarba szoktak jönni a keresztény hit és a kommunizmus egybevetésekor, minthogy mindkét ideológia végtelen jóllétet láttat, ráadásul pénz és állam nélkül, ám a keresztények vallása ezeket a mennyországi tartózkodás idejére ígérik, a kommunisták viszont még itt a Földön. Természetesen minden a jövőben értendő. Meglehetős fricska azonban, hogy a földlakók egy apró töredéke már most egészen paradicsomi állapotokra rendezkedett be, a többiek számára pedig megvalósulni látszik a pokol, de a nyomorúság mindenképp.

A hit azonban sok mindenen átsegíti az embereket, a konkrét helyzetüktől függetlenül

Bizony, a mai Magyarországon a hit egyre inkább elkél, hiszen a valóság egyenesen katasztrofális. A “Nagy Magyar Ledermedés” projektje fantasztikusan dübörög. Emberemlékezet óta nem látott infláció, amelynek részeként az alapvető megélhetési költségek, úgymint élelmiszer és energia, hét évtizedes rekordot döntött, miközben a fizetések fele akkora mértékben sem emelkednek.

A kormányzati felelősséggel tartozók azonban mossák kezeiket. Ők aztán semmiről sem tehetnek. Az eddigi hibásak, tehát Gyurcsány, Soros, a buzik, a migránsok, a brüsszeli bürokraták és még páran már kicsit a múlt ködébe vesznek, s belépett helyükbe a bomba, vagyis a szankciók, az átkozott szankciók (t.i. maga az Ördög).

Ez utóbbiak esetében persze Orbán Viktor már mindent és annak szöges ellentétét is mondta (v.ö: “mindent megszavazunk” vs. “semmit nem szavaztam meg”), de az a lényeg, hogy “szankciós infláció” van, tehát a szankciók eltörlésével áremelkedések se lennének. Ennek ugyan némileg ellentmond, hogy most december közepén a tőzsdék olaj- és gázár jegyzései hajszálpontosan megegyeznek az egy évvel ezelőttiekkel, bár a forint árfolyama brutálisan megzuhant, s ez valóban okozhat némi fénytörést.

Mindmáig az volt a mondás, hogy amíg olcsó orosz olaj és gáz van, addig gondunk egy szál se!

Nos, orosz olaj és gáz pont annyi jön mint eddig, bár kétségtelen, hogy aranyáron és elégtelen mennyiségben, de hát ez korábban sem volt másként.

Pont egy életművel azonos terjedelemben lenne sorolható az a rengeteg ellentmondás, amivel Orbán Viktor kápráztat minket. A nép zöme azonban rá se ránt, hiszen mindig csak azt kell elhinni, amit a nagyfőnök mond. A tegnap érvanyaga a tegnapé, a jövő érvanyaga majd csak lesz, tehát kizárólag az van, ami ma van. Pont.

Ha megkérdezzük magunkat, vajon mi lehet a mágikus magyarázat arra, hogy a népen belül nem képesek többségbe jutni az ésszerűen gondolkodó emberek, akkor sokan a mesterségesen előállított tudatlanságot jelölik meg. Ez azonban alighanem önmagában kevés lenne, végtére is semmilyen tudás nincs elzárva a magyarok elől, legfeljebb kicsit több a moslék, mint a forrásvíz.

Kell lenni itt valami másnak is, ami átsegíti az embereket a nyomorukon!

Ez pedig a hit

Ahogy eleink őszintén hittek a királyokban, pedig csak annyi történt, hogy néhány erőszakos család kinyilvánította, hogy ők a királyok, a többiek meg az alattvalók, amire némi fegyveres ráhatást követően a nép rámondta, hogy oké, rendben! A hit viszont maradt, sőt, az egyházak intézményesen gondoskodtak ennek megtartásáról. A kommunisták mindezt személyi kultusszal pótolták, s meg mernék esküdni, hogy például Észak-Koreában az emberek nagy többsége mélyen hiszi, de minimum őszintén elfogadja Kim Dzsong Un küldetését, s a Földre szállt istenük esetleges halálával tán még öngyilkossági hullám is végig söpörne az országon.

Orbán Viktor ezeknél azonban ravaszabb

Putyintól eltanulta, hogy azzal kell főzni, ami van, s ha magával a hittel azonosítja magát, akkor annak részévé is válik. Ennek csak felszínes előfordulása a főbb egyházakkal való, imádságba hajló igen jó viszony, amit persze irgalmatlan sok adófizetői pénzzel is kifejez.

Ha a templomok díszes felújítását Orbán Viktornak kell megköszönni, akkor Orbán Viktor beépül a templomok falaiba, egyenesen a Teremtő oldalán foglal helyet, s a papok dolga nagyban leegyszerűsödik, hiszen csak bólintaniuk kell, hogy “naugye”!

Mehet itt aztán mindenféle szólásszabadság, ami azért lássuk be, főként az eretnekek privilégiuma, akik viszont eleve kisebbségbe vannak utalva. Jöhet itt gonosz EU is, de ezek konkrétan a gyarmatosítók, amik úgy nyugatiak, hogy valójában muszlimokká váltak a rajtunk átvonuló migránsok révén.

Ajjaj, nagy itt a baj! Magyarország megint egyedül vergődik a világ népeinek nagy tengerén, s míg mások fuldokolnak, mi Noé bárkájában ülünk, mert bár nyilván elég hullámzó és piszok kényelmetlen minden, forog a gyomrunk rendesen, de csak mi fogjuk túlélni a bármit is.

Mármint ha hihetünk Orbánnak…, illetve Orbánban.

Kapcsolódó

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Pin It on Pinterest