Közleményt adott ki a szegedi Polgármesteri Hivatal, Botka László folyamatosan tájékozódik az ügyben. A polgármester saját hatáskörben 200 millió forintot csoportosított át a károk elhárítására.


“Váratlanul és soha nem látott erővel csapott le Szegedre a vihar,

amely súlyos károkat és baleseteket okozott város szerte. Botka László, Szeged polgármestere személyesen tekintette meg a viharkatasztrófa által leginkább érintett városrészeket. Felvette a kapcsolatot a mentésben és a kárelhárításban illetékes szervek vezetőivel, hogy tájékoztatást kérjen tőlük a vihar okozta pusztítással kapcsolatban.

A minél gyorsabb és eredményesebb mentési munkálatok érdekében egyeztetett a katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a mentők és a rendőrség vezetőivel. Saját hatáskörben arra utasította a város tulajdonában álló szolgáltató cégeket, hogy vegyenek részt a segítségnyújtásban és a kárelhárításban. A közterületek, a közintézmények és a tömegközlekedés helyreállítására a polgármester azonnal 200 millió forintot csoportosított át.

  • 1. A brutális erejű vihart követően összehívtam a város operatív törzsét.
  • 2. 200 millió forintot átcsoportosítottuk a közterületek, a közintézmények és a
  • tömegközlekedés helyreállítására.
  • 3. A város cégei megállás nélkül dolgoznak a károk elhárítása érdekében.
  • 4. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a mentésben és a kárelhárításban részt vevő szervekkel.
  • 5. Rendbe rakjuk a várost!”

Arra kérjük a szegedieket,

hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel legyenek türelemmel és megértéssel, és működjenek együtt a viharkárok biztonságos elhárításában.

Szeged, 2019. szeptember 9.

Tisztelettel:
SZMJV Polgármesteri Hivatal”

Botka László nyilatkozata a Szeged Televíziónak:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét