A Szél-Vona-találkozót egy autópálya menti benzinkúton tartották

Hétfő este, néhány órával azelőtt, hogy lejárt volna a határidő, amit az LMP szabott ki saját magának az ellenzéki egyeztetésről szóló tárgyalásokhoz, összejött az LMP-Jobbik találkozó. Előbbi pártot Szél Bernadett és Hadházy Ákos, utóbbit Vona Gábor és Szabó Gábor pártigazgató képviselte.

A találkozót az M3-as autópálya mentén egy benzinkútnál, a borsókúti pihenőhelyen hozták össze. Hétfőn Vona és Szél is országjáráson voltak, Mátrafüreden, illetve Debrecenben végeztek a saját kampányeseményükkel, ezután találkoztak útközben.

A megbeszélés bő egy órán keresztül tartott, a végén pedig Szél Bernadett azt mondta:

Sokkal jobb volt a hangulat, mint a vasárnapi ellenzéki találkozón.

(Vasárnap a DK irodájában gyűltek össze a MSZP, a DK és az LMP vezetői, de nem sokra jutottak, sőt, inkább összeveszés lett a vége. Szél akkor azt mondta, világosan kiderült, hogy a DK nem fog együttműködni a Jobbikkal, az MSZP-s Molnár Gyula szerint pedig elkeserítő színvonalú volt a tárgyalás. Arra a találkozóra a Jobbik is hivatalos volt, de nem mentek el.)

A hétfő esti találkozó után a tárgyalás részleteit nem árulták el, mindkét fél azt mondta, hogy megbeszéli saját pártjával a történteket. Kedd reggel összeül az LMP elnöksége, hogy a folytatásról döntsenek.

(Forrás: 444)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük