Szijjártó egy „ostoba, agymenéses” luxemburgival nyitott diplomáciai képviseletet Luxemburgban

Érdekes – finoman szólva – a mi külügyérünk emlékezete. Vagy jó a memóriája, csak a kabátját forgatja aszerint, hogy éppen milyen ukázt kap a bábostól, amit hasbeszélő marionettként gombnyomásra felmond.

Az internet nem nagyon felejt…..

2018 februárjában történt, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Der Tagesspiegel napilap online kiadásában hétfőn a Stop Soros-törvénycsomag kapcsán azt mondta:

„az EU-nak fel kell állnia és fel kell háborodnia”,

és aktiválni kell a 7. cikkelyt.

Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere ezt nem hagyta annyiban, és a következőket reagálta:

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter „gyűlöli Magyarországot”, ő egy elvakult bevándorláspárti, a migrációt támogató politikus, aki Soros György kottájából játszik

– közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében, amihez még hozzátette:

„Jean Asselborn egy ostoba ember, a magyarok azonban nem azok, a magyaroknak nincs szükségük a luxemburgi külügyminiszter agymenéseire ahhoz, hogy tudják mi a jó nekik” – tudatta.  „Az Orbán-kormány Magyarország biztonságát védi, a luxemburgi külügyminiszter azonban Soros Györggyel és magyarországi elvbarátaikkal lebontanák a kerítést, és elárasztanák migránsokkal Magyarországot” (forrás: MTI)

A bunkóság dicsérete – Szijjártó Pétert választotta az Év emberének a Figyelő

Ennek fényében, mitől hangos ma a sajtó?

Szijjártó Péter Magyarország brüsszeli nagykövetsége luxembourgi irodájának hivatalos megnyitó ünnepségén úgy fogalmazott:

„eljött az ideje, hogy elődeink korábbi hibáját jóvátegyük, amiért tíz évvel ezelőtt bezárták a magyar képviseletet”.

fotó: MTI

Asselborn: fenn kell tartani a párbeszédet

Magyarország ugyanis úgy gondolja, hogy hatékony képviseletet a személyes jelenlét tesz lehetővé – húzta alá. Mindezt ugyanazzal a Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter oldalán nyilatkoztatta ki, akiről a fentiek szóltak.

Asselborn arról beszélt, hogy Nagy-Britannia tervezett kilépése az EU-ból azt mutatta meg, hogy szükség van az egységre, a kétoldalú kapcsolatokra, amelyek az európai uniós erős feszítéseket egészítik ki, emellett további lehetőségeket nyit a partnerség konszolidálására a regionális együttműködésben. Az „ostoba, agymenéses luxemburgi” úgy vélekedett, hogy a visegrádi csoport, köztük Magyarország és a Benelux-országok együtt tudnak működni a közös kihívások leküzdésében.

Fenn kell tartani a párbeszédet az országok között a közös célokról és együtt kell dogozni azon, hogy újabb előnyökkel szolgáló lehetőségeket határozzanak meg

– tette hozzá a luxembourgi külügyminiszter. Felteszem Szijjártó az aktus után nem köpött fel és állt alá, hiszen nem is érezte, hogy mit csinált.

Szijjártót nem zavarja, hogy Stuttgartban nem látják szívesen, Ő megy!

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük