Szijjártó: most vesszük át az Európa Tanács elnökségét! - Városi Kurír

Sorting by

×

Szijjártó: most vesszük át az Európa Tanács elnökségét!

2021. május 21. és november 17. között Magyarország fogja betölteni a jogállamiság, az emberi jogok és a demokrácia előmozdítására hivatott strasbourgi Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnöki szerepét. Ennek alkalmából Szijjártó Péter Hamburgból jelentkezett be.

Hirdetés

“…jogállamiság, az emberi jogok és a demokrácia előmozdítás…”?

 

Most vesszük át az Európa Tanács elnökségét. Az elmúlt időszakban a kelet-nyugat kapcsolata egyre inkább konfliktusossá vált. Világossá kell tennünk: nem akarunk új hidegháborút.

Az Európa Tanács a kelet-nyugat párbeszéd egyik legjobb platformja, azon leszünk a következő fél évben, hogy ez a párbeszéd visszatérjen a kölcsönös tisztelet és bizalom talajára.”

Emlékezzünk Virág elvtársra:

„Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.”

“A Miniszteri Bizottság az Európa Tanács legfőbb államközi döntéshozó testülete. Az ET munkájának folyamatossága érdekében a bizottság az évente egyszer szokásos miniszteri találkozók között hetente ülésezik az ET-tagállamok strasbourgi állandó képviselőinek (nagyköveteinek) részvételével. Belépő elnökként, immár az ET alelnöki minőségében, 2021 májusáig hazánk elnökli azt a speciális miniszteri bizottsági formációt, amely az Emberi Jogok Európai Bírósága ítéleteinek végrehajtását felügyeli. E formáció téli ülésszakára 2020 december 1-3. között került sor, a vírushelyzetre tekintettel – és az Európa Tanács történetében első alkalommal – on-line formában.

A magyar vezetéssel lefolytatott tárgyalások során a 47 tagállamot tömörítő pán-európai szervezetben minden vizsgált ügyben konszenzusos döntéshozatalra került sor.”

-olvasható a kormány.hu-n.

A kommentekből….

“Szijjártó Péter a Soros támogatta külügyminiszter ’’ IDŐBEN’’ kivette a Questorból a külügyminisztérium pénzét, de először az Eximbankon keresztül termelt
700 milliárdos, 1,6 % államadóssággal kellene elszámolnia, amit ő hozott össze az országnak, gondolom Orbán Viktor tudtával.”

“’ Visszautasítom, hogy magyar diplomaták részt vettek volna bármilyen csempészetben, vagy menekítésben Szíjjártó Péter külügyminiszter 2018 11 04..
’’ Igen, magyar diplomaták hozták át a Balkánon Guevszkit. De ebben semmi jogszerűtlen nincs. Szíjjártó Péter külügyminiszter 2018 11 21. Szíjjártó Péter a kis hazudós ! !! !! !! Mint Orbán Viktor !!!”

“Korrekten,de keményen a hazáért és nemzetközi trendek összehangolása érdekében”

“Ti a “kolcsonos tisztelet es bizalom talajara”?”

Előzmény

Emlékérem….

“A féléves magyar elnökség kitűzött prioritásai a nemzeti kisebbségek hatékony védelme, a jövő generáció, a vallásközi párbeszéd és a környezetügy támogatása, valamint felkészülés a jövő kihívásaira.

Az MNB „Európa Tanács magyar elnöksége, 2021” megnevezéssel 2000 Ft névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki. A jegybank az emlékérmék figyelemfelkeltő, ismeretterjesztő szerepét kihasználva, egyrészt az Európa Tanács hazai ismertségének növeléséhez, másrészt Magyarország imázsának formálásához kíván hozzájárulni. Az emlékérmék mindennapi fizetési forgalomban való használata kerülendő. A rajtuk szereplő névérték ezen érmék gyűjtői értékének megőrzését szolgálja.”

varosikurir europatanacs hatoldal res

Kapcsolódó

 

szijjártó

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

  • 2021.05.22 - 09:52
    Közvetlen hivatkozás

    Ez a hónap legjobb vicce. A fidesz, mint a jogállamiság, a demokrácia, és az emberi jogok szószólója? Ők ezt itthon páros lábbal tapossák évek óta.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.