Szijjártó Péter -az RMDSZ hangja- beszállt a romániai választási kampányba – kitört a felháborodás

Facebook-posztban fejezte ki felháborodását Victor Ponta román exkormányfő, miután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonos üzenettel szállt be a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) mellett a romániai választási kampányba a decemberi 6-i megméretés előtt – vette észre a hvg.hu.

Pár napja….

“Nem azért jöttem Erdélybe, hogy beavatkozzam a román belpolitikába, Magyarország is kényes arra, hogy ilyesmi ne történjen meg”

– nyilatkozta a vasárnapi romániai parlamenti választás előtt négy nappal a Marosvásárhelyre látogató Szijjártó Péter, majd azonnal botrányt okozott az RMDSZ-kampány egyik hangjaként.

Vasárnapi „upsz”…!

Hiba csúszott a számításba, mert a magyar nyelvű kampányüzenet,

Szijjártó Péter hangja nemcsak a magyar választókhoz jutott el, hanem olyan románokhoz is, akik szerepeltek ugyan az RMDSZ adatbázisában, de egy szót sem tudnak magyarul.

A román választók kiszámítható ingerültséggel reagáltak a kizárólag magyar nyelvű mozgósításra, a közösségi médiában megjelenő posztokban azt kérdezték, miért zaklatja őket a magyar külügyminiszter és miért szól bele a romániai választásokba.

„Szijjártó Péter vagyok, Magyarország külügyminisztere. Remélem jó egészségben vannak, bizony nehéz idők ezek, és az erdélyi magyarság nagyon kemény és komoly feladat előtt áll. Most vasárnap el fog dőlni, mekkora lesz a magyarság súlya a román törvényhozásban, és ez bizony az ön szavazatán is múlik. A magyar kormány segítsége sokkal többet ér, ha a magyaroknak erős képviselete lesz Bukarestben. Ezért arra kérem önt és családját, hogy menjen el választani, és támogassa a magyar egységet, szavazzon az RMDSZ-re. Vasárnap győzzön a magyar összefogás! Hajrá, magyarok, hajrá, RMDSZ!”

– mondja a külgazdasági és külügyminiszter a hangfelvételen.

<<< Friss hírek! >>>

Victor Ponta – aki jelenleg az ellenzéki PRO România Social Libera elnöke – is megosztotta a magyar nyelvű üzenetet

“Figyelem! Figyelem! Ha ön román állampolgár, és valahol Erdélyben él, várhatóan magyar nyelvű kampányüzenetet fog kapni – anélkül, hogy igényt tartana erre”

– írta Facebook-üzenetében Victor Ponta, aki románul össze is foglalta Szijjártó szavait.

“Nem értettem pontosan, mit akar – írja Ponta – hogy az RMDSZ-nek, vagy Szijjártónak legyen erős képviselete a bukaresti parlamentben”.

figyu

2 thoughts on “Szijjártó Péter -az RMDSZ hangja- beszállt a romániai választási kampányba – kitört a felháborodás

  • nem kell beleugatni más ország belügyeibe!!Mégmindig nem tanultátok meg?????

  • Ez a vizfejü idióta minden lében kanál, de nullát ért a diplomáciához, egy vadbarom, kis seggfej, ez bemutatja a mai magyar külügyet. Szégyen !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük