Sorting by

×

Szijjártó újra “nemzeti forrásból megelőlegez” – Magyarra fordítva: könyékig belenyul az Ön, meg az Ön, meg mindannyiunk pénztárcájába

Kampányüzemmódban semmi nem drága, főleg, ha nem “saját zsebből” kell fizetni! Ez nem azt jelenti, hogy elvárnánk, hogy a közszolgák a pármilliócska havi jövedelmükből perkáljanak több milliárdos segítséget a rászorulóknak, de azt igen, hogy felelősen bánjanak a rájuk bízott közpénzzel. Ugyanis az mindannyiunké és olyan dolgokra kell költeniük, amik a köz legtöbb polgárának segítség. Mondjuk az egészségügyre, meg az oktatásra, meg …. , de semmiképpen nem önfényezésre.

A kormány már idén megelőlegezi a Brexit miatt nehézségekkel küzdő magyar vállalatok támogatását célzó, mintegy 22 milliárd forintnyi európai uniós támogatást

– jelentette be a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően Szijjártó Péter a tárca szerint.

Egy kis “Uniózás” mindig jól jön….?

A külügyminiszter tájékoztatása alapján az Európai Bizottság döntése alapján 2022 és 2025 között, mintegy 22 milliárd forintnyi forrás állna rendelkezésre a Brexit miatt nehéz helyzetbe kerülő vállalatok számára Magyarországon. A miniszter szerint az Európai Unió ezt a forrást csak 4 esztendőn keresztül elhúzva, 2025-ig adná oda, ezért volt szükség a legújabb gazdásági döntésre.

“Mi úgy döntöttünk, hogy nemzeti forrásból megelőlegezzük ezt az európai uniós forrást, így pályázati lehetőséget biztosítunk azoknak a vállalatoknak, amelyek a Brexit miatt most nehézségekkel, kihívásokkal szembesülnek”

– jelentette be Szijjártó Péter, nem részlezetve, hogy kik azok a “mi”, akik határoztak.

Hozzátette,

jövő héttől megnyílnak a pályázati lehetőségek, amivel még az idei év végéig 22 milliárd forintos keretösszegben támogatást nyerhetnek a Brexit miatt kihívások elé kerülő vállalatok beruházásai.

Apropó, Unió!

Sokat segítene, ha naponta nem küldenék el melegebb éghajlatra az Európai Unió tisztviselőit együtt és személyekre lebontva is minden kormány-megszólaló. Ugyanis az kicsit visszás, hogy miközben euromilliókért ácsingózunk, addig “össznemzetileg” lenézzük, pocskondiázzuk, ellenségnek állítjuk be a ligát, amiben -hogy Orbánhűen fogalmazzunk- focizunk, addig a NER-prominensek felhasználják az unió “kisembereinek” adóforintjait a közelgő választások megnyerése reményében.

Kapcsolódó

 

Szijjártó újra "nemzeti forrásból megelőlegez" - magyarra fordítva: könyékig belenyul az Ön, meg az Ön, meg mindannyiunk pénztárcájába
illusztráció: V.K.
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.