Vakcinalottó: ötször 150 ezer forintot sorsolnak ki Józsefvárosban az új "oltakozók" között! - Városi Kurír

Sorting by

×

Vakcinalottó: ötször 150 ezer forintot sorsolnak ki Józsefvárosban az új “oltakozók” között!

Józsefváros nem viccel és nem vár tovább arra, hogy a kormány lépjen, tízezer forinttal támogatja a Józsefvárosi Önkormányzat azokat a rászorulókat, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen és megfejelték mindezt a vakcinalottóval: ötször 150 ezer forintot sorsolnak ki azok között, akik helyi lakosok, és ezután kérik az oltást.

Hirdetés

Döntöttek….

Józsefváros szeptember 9-i rendkívüli képviselő-testületén határozott arról, hogy tízezer forint egészségvédelmi támogatásban részesülnek mindazok a józsefvárosi rászoruló lakosok, akik 2021. december 31-ig beadatták mindkét COVID-oltást, illetve a Janssen oltás esetében egyet.

A támogatásban azok részesülhetnek, akiknek a családjában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékát, azaz 71250 Ft-ot.

A támogatás feltétele,

hogy a kérvényező családjában minden nagykorú személynek kell oltással rendelkeznie (kivéve, ha orvosi igazolása van arról, hogy nem oltható), és az oltásról szóló igazolást/igazolásokat be is kell mutatnia a kérelmezőnek a támogatás igénylésekor.

…és….

Józsefváros emellett öt fő számára bruttó 150.000 forintot sorsol ki azok között, akik a rendelet hatályba lépését követően veszik fel a védettség eléréséhez szükséges oltásokat.

A tapasztalatok arra is rámutatnak, hogy a regisztrációs folyamat gyakran hátráltatja az oltás felvételét. Ezért a józsefvárosi képviselő-testület felkérte a polgármestert, hogy tegyen javaslatot a kormány felé a kötelező előzetes oltási regisztráció és időpontfoglalás eltörlésére és egy mindenki számára elérhető tömeges oltási program kidolgozására.

A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, vagyis a támogatást 2021. szeptember 10-től lehet igényelni.

A támogatás igényléséhez szükséges formanyomtatvány felvehető a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Támpont Információs Szolgálatán minden hétköznap munkaidőben (1082 Budapest, Baross u. 63-67.) és Családtámogatási Irodáján (1082 Budapest, Baross u. 69, bejárat a Német utca felől) ügyfélfogadási időben. A kérelem a Családtámogatási Irodán nyújtható be személyesen. A formanyomtatvány letölthető (Covid oltás kérelem): https://jozsefvaros.hu/onkormanyzat/ugy/131

A kérelmezőnek valamennyi nagykorú családtag oltottságát igazoló iratokat egyszerre kell bemutatnia ügyfélfogadási időben

– olvasható a közleményben.

Kapcsolódó

 

Vakcinalottó: ötször 150 ezer forintot sorsolnak ki Józsefvárosban az új "oltakozók" között!
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.