Ha bele pistultok is teltházas lesz az Ákos-Eucharisztikus koncert! - Kötelező a részvétel több egyházi iskola tanulóinak.... - Városi Kurír

Sorting by

×

Ha bele pistultok is teltházas lesz az Ákos-Eucharisztikus koncert! – Kötelező a részvétel több egyházi iskola tanulóinak….

Csak nem gondoljuk, hogy belenyugszik a regnáló, hogy a mi pénzünkön összegrundolt keresztény világtalálkozón megessen az a csúfság, hogy Ákos pár arra kolbászólónak danoljon! Majd tesznek róla! És lőn…. alakul a teltház!

Hirdetés

Akkor is csápolni fogtok, ha nem akartok!

Vallási hovatartozástól függetlenül kötelező iskolai programként kezelik több esztergomi, egyházi fenntartású gimnáziumban is a diákok részvételét az Eucharisztikus Világkongresszus budapesti programjain, köztük a pénteki Ákos-koncerten is

derítette ki az Átlátszó. Az egyik érintett intézmény igazgatója külön levélben is felhívta a szülők figyelmét arra, hogy a programon „részt kell venni”.

„Iskolánk egyházi jellege miatt, a megfogalmazott nevelési elveink alapján fontosnak érzem hangsúlyozni, hogy a fentebb felsorolt iskolai programok kötelezőek mindenki számára vallási-felekezeti hovatartozás nélkül. Az intézménybe jelentkezéssel vállalták a tanulók és a szülők is, hogy ezeket az értékeket elfogadják és támogatják.”

-indokolja az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium igazgatója, hogy miért kötelező az egyházi fenntartású iskola 11. és 12. osztályos diákjainak részt venni a pénteki budapesti Ákos-koncerten. A diákokat szervezett buszokkal hozzák-viszik az eseményre.

Valkó Miklós igazgató az iskola honlapján azt írja:

“Iskolánk bekapcsolódik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaiba. Tanáraink és diákjaink között többen önkéntesként vesznek részt, kórusunk énekel a megnyitón.

  • Szeptember 10-én délután – este a 11-12. évfolyamosok az Ákos-koncertre és a Forrás-pont előadására utaznak.
  • Szeptember 11-én, szombaton délután – este a 9-10. évfolyamosok a Kossuth-téri szentmisén, majd a fáklyás körmeneten vesznek részt.
  • Szeptember 12-én, vasárnap délelőtt a 7-8. évfolyamosok a NEK záró szentmiséjén ünnepelnek Ferenc pápával együtt.

A programokról részletesebb tájékoztatást az osztályfőnökök adnak később. Az utazások az iskola által biztosított autóbuszokkal történnek.

Iskolánk egyházi jellege miatt, a megfogalmazott nevelési elveink alapján fontosnak érzem hangsúlyozni, hogy a fentebb felsorolt iskolai programok kötelezőek mindenki számára vallási-felekezeti hovatartozás nélkül. Az intézménybe jelentkezéssel vállalták a tanulók és a szülők is, hogy ezeket az értékeket elfogadják és támogatják. A fiatalabb diákok a szombati Kossuth-téri misén, majd a fáklyás körmeneten vagy a vasárnapi, Ferenc pápa pontifikálta misén vesznek részt.”

Szülőknek írta az igazgató: kötelező a részvétel

Kedden üzenetet kapott a portál egy olvasótól, amelyben azt állította: gyermeke olyan esztergomi egyházi iskolába jár, amelyben az az igazgató külön levélben hívta fel a szülők figyelmét a kötelező részvételre. A forrás az iskolát nem nevezte meg, és az üzenetéhez mellékelt fájl is sérült volt. Valkó telefonon elismerte, hogy küldött hasonló levelet.

„Írtam a szülőknek levelet, hogy ez egy iskolai program, és részt kell venni rajta”

– fejtette ki Valkó az Átlátszónak, majd hozzátette: a szülőknek lehetőségében áll kérvényt írni, ha el szeretnék kerülni a gyermek részvételét.

Van máááásik!

Egy másik esztergomi egyházi fenntartású iskola két osztálya, mindösszesen ötven diák számára is „kötelező osztályprogram” az Ákos-koncerten való részvétel – tudta meg a portál meg Szánthó Gellérttől, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium igazgatójától. Szánthó szerint mivel a bentlakásos, ferences nevelők is elkísérik a csoportot a koncertre, ezért nem opció, hogy valaki hátramaradjon.

Az egyébként jónevű „Franka” más osztályainak más kötelező programjai lesznek az eucharisztikus kongresszushoz kapcsolódóan, illetve

„az egész iskolában minden osztálynak programja a vasárnapi szentmise. Most nem az iskolai szentmisén fognak résztvenni a diákok testületileg, hanem azon”

– mondta az Átlátszónak az igazgató.

Koncert, dicsőítés, szentségimádás

Pénteken Budapesten az eucharisztikus kongresszus témájához kapcsolódóan Ákos-koncertet tartanak a budapesti Papp László Sportarénában. A vonatkozó webszájt szerint Ákos

„erre az alkalomra azokból a dalaiból válogat, amelyek Istenről, hitről, szeretetről szólnak”.

A koncertre ma elérhető jegyek ára 5000 forint.

 

Ha bele pistultok is teltházas lesz az Ákos-Eucharisztikus koncert! - Kötelező a részvétel több egyházi iskola tanulóinak....
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.