Szülők figyelem! Gyermekorvosi ajánlás az össze-vissza információk helyett koronavírus-ügyben

Ahány portált, ahány tévé- vagy rádióadót olvas-hallgat az ember, annyiféle “tutibiztos” tudnivaló ömlik az általában laikus szülőkre. Egy lelkes orvoscsapat összeállította a legfontosabbakat.

No para, inkább elővigyázatosság!

“Egy csapat lelkes gyermekorvos munkájának köszönhetően naprakész tájékoztató anyagok születtek a koronavírus fertőzéssel kapcsolatban, melyet szeretnék megosztani Önökkel – írta közösségi oldalán Dr. Pölöskey Péter gyermekorvos.

“Egy “ellentmondásra” szeretném felhívni a figyelmüket:

a nemzetközi és hazai járványügyi hatóságok nem tartják szükségesnek a tünetmentes egyének otthoni elkülönítését, csak azért, mert olyan helyen jártak, ahol koronavírus fertőzés előfordul. Ezt csak a szoros kontaktok esetén tartják szükségesnek. Ugyanakkor hazánkban számos iskola kéri arra a szülőket, hogy – főleg – észak-olaszországi tartózkodást követően 14 napig ne látogassák az intézményt. Mi gyermekorvosok azt várjuk és javasoljuk, hogy – az iskolák autonómiáját tiszteletben tartva – mielőbb egységes szabályozás szülessen ezekre az esetekre.”

“Az első és legfontosabb ilyen információ az adott tájékoztatás időpontja

Napról-napra változhat a helyzet, ezért ami ma igaz, lehet, hogy holnapra változik, ezért mindenki először azt nézze meg mikori az információ! Elméletileg a www.nnk.gov.hu oldalon folyamatosan frissülnek az adatok.

A második legfontosabb,

hogy amennyiben a tünetek és az utazási előzmény alapján felmerül Önökben a koronavírus-fertőzés lehetősége először telefonon kérjenek tájékoztatást az 06-80-277455, vagy 06-80-277456 ingyenesen hívható zöld számokon, vagy a rendelő telefonszámán.

Valódi gyanú esetén előzetes értesítés nélkül megjelenni a rendelőben HIBA!!!! és mások egészségét veszélyezteti!!!!

Amennyiben súlyosnak gondolják a tüneteket,

akkor a Mentőszolgálat értesítésekor is hívják fel arra a figyelmet, hogy felmerül a koronavírus fertőzésének lehetősége.

TAKE HOME MESSAGE: Először telefonon tájékoztatást kell kérni!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük