Sorting by

×

Tarjányi Péter: Magyarországon a háború hatása pillanatok alatt érezhetővé vált a mindennapokban… – Következtetések az elmúlt 24 óra történései alapján

Az elmúlt 24 óra történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le… Az orosz haderő Kijev térségében folyamatosan “zaklatja” az ukrán erőket, DE a döntő támadás az ukrán főváros ellen nem indult meg.

Több nagyváros pl. Harkiv, Mariupol vonatkozásában Moszkva jól láthatóan a kivárás mellett döntött,

ami humanitárius katasztrófával fenyeget, hiszen ezekben a városokban nincs víz, élelem, fűtés és áram…

Ugyan időnként nyílnak biztonsági folyosók, de ezek csak rövid ideig működnek és az ukrán lakosság fél használni őket mivel több esetben tüzérségi támadás érte a menekülőket.

Látható, hogy az orosz hadsereg nem kíván városharcba bonyolódni ami jelzi, hogy vélhetően részben igazak azok az ukrán állítások mely szerint komolyak az orosz veszteségek.

Az ukrán hadsereg számára kritikus terület a déli “front”

ahol voltak, vannak orosz sikerek és joggal tarthat attól Kijev, hogy Moszkva bekerítési műveletei innen vesznek új, megerősödő irányt.

Ukrajna lakossága a konkrét harcoktól illetve az ellátás megszűnése miatt a poklok poklát éli át, Oroszország társadalma pedig a szankciók nehézségeit tapasztalja…

Biztató fejlemény, hogy holnap tárgyalni fog a két ország külügyminisztere Törökországban és az is, hogy tegnap Volodimir Zelenszkij ukrán államfő bejelentette, kész megvitatni azt az orosz követelést, hogy Kijev ismerje el az elcsatolt Krímet és a Moszkva-barát, Oroszország által függetlenné nyilvánított területeket illetve azt is bejelentette, hogy Ukrajna “elengedte” NATO csatlakozási akaratát…

Ez politikai kiút lehet Putyin számára, mert erre hivatkozva az orosz társadalomnak azt mondhatja Moszkva teljesen elérte amit akart – miközben NEM – és sikerült a Kreml által kitűzött célokat nagyrészt összehozni.

Álláspontom szerint EZ már lehet alapja egy KOMOLY tűzszüneti vagy béketárgyalásnak

Remélem sikeres lesz a csütörtöki orosz-ukrán egyeztetés… Ennek ellenére a harcok folytatódnak ma is, mert az orosz hadsereg igyekszik javítani a támadási pozícióit, az ukrán hadsereg pedig ellenáll, illetve az utánpótlást szervezi felkészülve az új orosz offenzívára…

Az USA “megfúrta” a lengyel MIG-29-es vadászgépekre vonatkozó Varsói előterjesztést / szerencsére/ és egyértelműsítette, hogy a NATO nem fog NYÍLTAN beavatkozni a katonai műveletekbe Ukrajnában. Ez szintén megnyugtató.

Itthon a kormány

igyekszik mindenben együttműködést mutatni a nyugattal és azt gondolom, hogy az elmúlt 11 év “Keleti nyitás” politikája lekerült a napirendről illetve újragondolás alatt áll.

Hazánkban a drágulás megállítása és az ellátás szervezése komoly feladat, mert a háború hatása pillanatok alatt érezhetővé vált a mindennapokban… FONTOS, hogy továbbra sem látok olyan helyzetet ami miatt konkrét fegyveres támadástól kéne itthon tartanunk és most először, bizakodó vagyok a válság megoldása kapcsán abban az esetben ha külügyminiszterek találkozója jól sikerül holnap. Várom a csütörtököt és a jobb híreket!!!!

Forrás

Kapcsolódó

 

Tarjányi Péter: Magyarországon a háború hatása pillanatok alatt érezhetővé vált a mindennapokban… - Következtetések az elmúlt 24 óra történései alapján

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Tarjányi Péter: Magyarországon a háború hatása pillanatok alatt érezhetővé vált a mindennapokban… – Következtetések az elmúlt 24 óra történései alapján

  • 2022.03.10 - 22:05
    Közvetlen hivatkozás

    Hát, a csütörtök nem sok eredményt hozott. Felmerült bennem, hogy mi lesz a következő évtizedekben, mert az ukránok sosem fogják megbocsátani az oroszoknak, amit tettek, bárhogy végződik a háború. 45 millióan vannak, 45 millió embert csak nem pusztít el Putyin, és ha elfoglalja Ukrajnát, minden nap ellenállókkal fogja szemben találni magát. Azok pedig, akik külföldre mentek, költöznek, biztos, hogy a gyermekeiket nem oroszbarátságra fogják nevelni. És ha Putyin beveti azokat az oxigénkiszívó bombákat vagy a kémiai fegyvereket, az isten irgalmazzon az oroszoknak. Más most is támadások érik a külföldön – akár évtizedek óta – élő, ártatlan oroszok egy részét. Ebben a háborúban nem lehet győztes, legfeljebb Kína, mert az elszigetelődő Oroszország rá lesz utalva. Nagyon sajnálok mindenkit, aki nagyhatalmi törekvések, nacionalizmus, hazugságok áldozatává válik. És rettenetesen sajnálom a gyerekeket, a menekült édesanyákat, időseket, akiket a pályaudvarainkon látni. És akkor még nem is beszéltem a körülzárt városok éhező, szomjazó, fagyoskodó lakóiról.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.