Sorting by

×

Csernobil után 35 évvel újra kizárólag a “TASSZ jelenti…”, hogy mi a stájsz Magyarországon?

Eléggé szürreális, hogy Oroszországban jobban -vagyis egyáltalán!- tudják, hogy Murasko orosz egészségügyi miniszter többet tud a magyar oltási adatokról, mint Ön. Vagy a régi-új nagytesó habókra mondhatott pontosnak tűnő számokat?

Murasko pontos számokat közölt arról, mennyien kapták el újra a koronavírust Magyarországon, miután Szputnyikkal oltották őket.

A magyar kormány azonban nem tett közzé ilyen adatot.

A két “soha nem hazudó”

Magyarországról kapott adatokra hivatkozva számolt be a Szputnyik V hatékonyságáról az orosz egészségügyi miniszter, mindezt úgy, hogy a magyar kormány idehaza még nem tett elérhetővé ilyen adatokat a vakcináról. Mihail Murasko szerint az orosz vakcinával beoltottak 0,4 százaléka betegedett meg a koronavírus miatt.

„A napokban kaptunk adatokat Magyarországról, ahol több mint egymillió embert oltottak be a Szputnyik V vakcinával és csak 0,4 százalékuk lett beteg a Covid-19-től. Ma pedig, a többféle vírusvariáns közepette is elmondható, hogy az oltottak megbetegedési aránya nem haladja meg a 3-4 százalékot, ami nagyon jó eredmény.”

Azt nem részletezte

a miniszter, hogy a

„3-4 százalékos adat”

honnan jön, de később ugyanezt az adatot Oroszországra vonatkoztatva is megismétli a TASZSZ tudósítás. Elmondása szerint nagyjából ennyien betegednek meg az oltottak között a vírus delta variánsával.

Egyelőre nem tudni, hogy honnan jutottak az oroszok ilyen információkhoz, a magyar kormány ugyanis nem közölt ilyen felméréseket. A miniszter szavaiból továbbá az sem derült ki, hogy milyen fokozatú megbetegedésekre gondolt a tisztségviselő

-írja a Telex.

Oroszországban eközben tombol a koronavírus negyedik hulláma,

amely miatt korábban tíznapos munkaszünetet rendeltek el, így csökkentve a vírus reprodukciós rátáját.

A 143 milliós országban a miniszter szavai szerint 1,33 millióan vannak „orvosi megfigyelés alatt”, ebből jelenleg 258 ezren vannak kórházban, 30 ezren súlyos állapotban.

Annak ellenére, hogy Oroszország volt az egyik első ország, ahol elkezdték a tömeges oltást, az átoltottság alacsony. Murasko szerint a lakosság 53 százaléka kapott egy oltást, és csak 4 százaléka oltatta újra magát – írta a 168ora.hu.

Kapcsolódó

 

Csernobil után 35 évvel újra kizárólag a "TASSZ jelenti...", hogy mi a stájsz Magyarországon?

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.