Sorting by

×

Dr. Kunetz: “melyik a jobb, emberéleteket menteni, vagy népszerűtlen intézkedéseket hozni?”

Kunetz doktor szerint a negyedik járványhullám erősödése miatt egyre nagyobb a terhelés az egészségügyi rendszeren. Úgy véli, mindezt meg lehetett volna előzni, de a kormány szándékosan nem hozta meg a szükséges intézkedéseket.

“az, hogy ezek a döntések népszerűtlenek, nem jó kifogás akkor, amikor emberéletekről van szó.”

Kormány, tedd a dolgod!

A hiteles tájékoztatás fontosságára hívta fel a figyelmet a járványhelyzet kapcsán Kunetz Zsombor az ATV Start című műsorának vendégeként.

„Zacher Gábornak ne a saját méréseire kelljen hagyatkozni, hanem adja ki a nyers adatokat országszerte a Müller Cecília vezette operatív törzs”

– sürgetett az egészségügyi szakértő, utalva arra, hogy a hatvani kórház sürgősségi osztályának orvosa, hivatalos tájékoztatás hiányában csak saját tapasztalataira hagyatkozva tudott nyilatkozni a járványhelyzet alakulásáról az ATV Híradónak. Kunetz Zsombor a hiteles tájékoztatás szempontjából fontosnak tartaná azt is, hogy a sajtót beengedjék a kórházakba.

Az egészségügyi szakértő szerint egyébként már most nagy a baj a kórházakban, és ez csak romlani fog – mint egy korábbi írásában fogalmazott:

„csapkodja az egészségügyet az apokalipszis négy lovasa”.

Úgy tudja, már most van olyan intenzív osztály, ami betelt.

“Kezdenek megtelni egyes kórházak, és intenzív osztályok COViD részlegei. Az egészségügyi ellátórendszerben sok helyen már nincs, illetve minimális tartalék van, ezért a közelgő egészségügyi katasztrófa a terhelés csökkentésével kerülhető el ha egyáltalán még elkerülhető. Nem elegendőek az eddigi szabályozások, azonnal be kell vezetni a 3V szabályt, amely a védettséggel rendelkezők számára minimális intézkedést jelent.”

-írta közösségi oldalán.

Mi lesz a 1201. beteggel?

Kunetz doktor elmondása szerint 1000-1200 fő az, amit még kompromisszumosan, kisebb minőségromlással, el tudnak látni az intenzív osztályokon, és már jelenleg is van 312 lélegeztetett koronavírusos beteg az osztályokon, plusz 600-700 egyéb intenzív ellátásra szoruló beteg, ebben pedig még benne sincsenek azok a covidos betegek, akik nincsenek lélegeztetőgépre kötve, de intenzív osztályon kezelik őket.

Azt hogy ők hányan vannak, nem tudjuk

– nehezményezte a szakértő, felhívva a figyelmet arra, hogy

ha telítődnek az intenzív osztályok, nemcsak a koronavírusos betegek fognak meghalni.

A növekvő terhelés mellett ráadásul a szakszemélyzetből is hiány van – mutatott rá Kunetz, emlékeztetve arra, hogy

az új jogviszony miatt sok egészségügyi dolgozó hagyta el az állami ellátást.

Műtétszám korlátozás….

A szakértő szerint – mindezek miatt – már

belátható távolságban van a tervezett műtétek korlátozása is.

Kunetz beszélt arról is, hogy szerinte a védekezésnek úgy kellene felépülnie, hogy a védettekre a lehető legkisebb teher háruljon. Tehát

a járványkorlátozásokat azok szenvedjék el, akik a leginkább kitettek a kórházi felvételnek, azaz a védtelenek

– magyarázta.

De felhívta a figyelmet arra is, hogy minden jelentkező problémára fel lehetett volna előre készülni, ugyanis tudtuk, hogy jönni fog a negyedik hullám. Kunetz szerint

„kormányzati szándékosság” áll a mögött, hogy ezekre a megelőző intézkedésekre nem került sor.

Arra a felvetésre, hogy talán azért nem lépett a kormány, mert ehhez népszerűtlen döntéseket kellett volna hozni, a szakértő úgy reagált:

„Lehet, hogy népszerűtlen, de az is népszerűtlen, amikor az infarktusos beteg nem kap ellátást. Melyik a jobb: emberéleteket menteni, vagy népszerűtlen intézkedéseket hozni?”

Forrás

Kapcsolódó

 

Dr. Kunetz: "melyik a jobb, emberéleteket menteni, vagy népszerűtlen intézkedéseket hozni?"

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.