Sorting by

×

Tilos a lakosság tájékoztatása Tatabányán? – Rendelettel vont meg minden forrást a közgyűlés a város lakosainak tájékoztatásától

Végül is ez is egy megoldás, ha azt akarja az ember, hogy a köz, akitől a fizetését kapja és akit legjobb tudása szerint kellene képviseljen, ne szóljon bele és ne is tudjon róla, hogy a megválasztott képviselője mit mond, tesz és mennyiért az érdekében, vagy pont fordítva: ellene. Tatabányán Magyarné Kocsis Andrea (Fidesz-KDNP) javaslatára minden kötelezettséget fel kell mondania a városnak év végéig, ami a lakosság tájékoztatását szolgálja: honlap, közösségi média, online megjelenés, újság tartozik ide, valamint a közgyűlés közvetítése is. Ezzel elzárták minden információs csatornát a lakosságtól – tudatta a város közösségi oldala.

Minek az a sok hír, nézzék az M1-et!?

Az önkormányzat Facebook-on jelentette be a hírt, mely szerint a

„honlap, közösségi média, online megjelenés, újság tartozik ide, valamint a közgyűlés közvetítése is”.

Ezen kívül a csütörtöki testületi ülésen elfogadott rendelet szerint a 2022-es költségvetés elfogadásáig, azaz jövő márciusig nem is költhetnek erre pénzt.

„Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat és a polgármesteri hivatal munkájával, az elfogadott rendeletekkel, a város működtetésével, városi rendezvényekkel, város intézményi információkkal kapcsolatban nem adhat hírt a város a szokásos módokon. Nem közvetítheti a város a közgyűlések üléseit. Nem teljesítheti az Európai Uniós projektek kötelező tájékoztatási projektelemeit. Nem adhat ki hírlevelet, újságot, nem adhat fel fizetett hirdetést semmilyen módon”

Jegyezzük meg….

A módosító indítvány Magyarné Kocsis Andrea (Fidesz-KDNP), a Pénzügyi Bizottság elnöke jegyzi. Az indítványt a Fidesz-KDNP 8 fős frakcióján túl megszavazta Frankné Farkas Gabriella, Fekete Miklós Hoffer Dávid és Nagy Béla független képviselők is.

Kedves Tatabányaiak – és a többiek! Lesz mire emlékezni 2022-ben!

Hiába ellenzéki a polgármester Tatbányán, a közgyűlésben nem volt stabil többsége, valamint az utóbbi hónapokban több ellenzéki képviselő is a Fidesszel szavazott.

November elején például az MSZP elnöksége felfüggesztette, végül az etikai bizottság kizárta a pártból Fekete Miklós önkormányzati képviselőt, mert többször a Fidesznek kedvezően szavazott a közgyűlésen.

„Hasonló döntést már a november 18-i ülésen is megszavazott a testület. Akkor Bereznai Csaba (Fidesz-KDNP) képviselő javaslatára azonnali hatállyal szüntették meg az önkormányzat ingyenes havi magazinját, a Jó Szerencsét magazint. Az akkor elfogadott határozatok szerint az önkormányzat a továbbiakban nem adhat ki újságot egy új pályázati eljárás lezárultáig”

– áll a közleményben.

Kapcsolódó

 

Tilos a lakosság tájékoztatása Tatabányán - Rendelettel vont meg minden forrást a közgyűlés a város lakosainak tájékoztatásától

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.