Törvény a transznemű női sportolók ellen – új gyúpont a választási véghajrában

A republikánus szenátorok egy csoportja olyan törvényjavaslatot terjesztett elő az USA-ban, amely szerint a szövetségi polgárjogi törvény megsértését jelentené, ha az iskolák lehetővé tennék a transznemű lányok számára, hogy versenyezzenek a női számokban.

Fiú, lány?

A javasolt „ A nők és a lányok sportvédelemről szóló törvénye ” értelmében az iskolák, amelyek lehetővé teszik a „biológiai hímek” versenyzését az atlétikai sportok női számaiban, elveszíthetik a szövetségi finanszírozást – derül ki a törvénytervezet vezető Kelly Loeffler szenátor keddi közleményéből.
A törvényjavaslatot  négy másik republikánus szenátor is támogatja: Mike Lee, Utah, Marsha Blackburn, Tennessee, James Lankford, Oklahoma, és Tom Cotton, Arkansas.

“A férfiak és a nők biológiailag különböznek egymástól, ez egy egyszerű tudományos tény” – mondta Lee nyilatkozatában. “A női sportolók biztonsága és a női sport integritása érdekében tisztességes versenypályán tiszteletben kell tartanunk ezeket a különbségeket.”

“A női sport a nőké!”

Az arkansasi Cotton, akinek neve szerepelt a Legfelsőbb Bíróság azon listáján, amelyet Donald Trump elnök adott ki Ruth Bader Ginsburg halála okán a múlt héten, azt mondta, hogy a törvényjavaslat „megvédi a józan ész elvét, miszerint a női sport a nőké”. „Tragikusnak, de nem meglepőnek” nevezte, hogy ilyen jogszabályokra van szükség.

Ha elfogadnák, a törvény arra kényszerítené az iskolákat, hogy ismerjék el a szexet “kizárólag az ember születési szaporodásbiológiáján és genetikáján alapulva”. Loeffler nem jelölte meg, hogy a jogszabály hogyan hatna az interszexuális hallgatókra .

Ezzel szemben!

Dawn Ennis, transznemű nő és az OutSports ügyvezető szerkesztője elmondta, hogy Loeffler és kollégái egyszerűen egy választási évben kínlódva keresik a tetszetősnek tűnő témákat.

“Úgy gondolják, hogy államaikban ilyen kevés vagy egyáltalán nincs transz sportoló, és ez csak a támogatást növeli.” – Kétségkívül újraválasztják őket.

A törvényjavaslat öt támogatója közül egyedül Cotton kerül újraválasztásra novemberben; Loefflert januárban nevezték ki a szenátusba, és ez a ciklus teljes időtartamára szól.

A konzervatívok, ellenfeleik szerint, a választási hajrában új gyúanyagnak tekintették a transznemű sportolók körüli kérdéseket .

Chase Strangio az ACLU transznemű jogok szószólója: “Ezeket a csoportokat nem érdekli a sport, vagy a nők jogai. Folyamosan  a transzneműek megtámadásának módját keresik , és  észere sem veszik, hogy közben minden nőt és lányt bántanak.”(NBC)

transznemű

Egy hozzászólás itt: “Törvény a transznemű női sportolók ellen – új gyúpont a választási véghajrában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük