Novák tovább lazít, miközben egyre biztosabb, hogy a beoltottak nagy részénél nem alakult ki védelem a Coviddal szemben! - Városi Kurír

Sorting by

×

Novák tovább lazít, miközben egyre biztosabb, hogy a beoltottak nagy részénél nem alakult ki védelem a Coviddal szemben!

Hihetetlen, de igaz! Miközben a valódi virológusok és nem a kardiológusok, egyre hangosabban beszélnek arról, -ahogy a szakma egyik kiválósága, Duda Ernő professzor is- hogy kezdeni kellene végre valamit azokkal a százezrekkel, milliókkal, akiknél nem alakult ki rezisztencia a vírussal szemben, a kormány mintha süket lenne, újabb járványügyi lazításokat fontolgat.

Hirdetés

Ne légy málé!

“A szegedi professzor szerint lehet megbízhatóan mérni, van-e, és mekkora a védettség két oltás után. Duda Ernő azt mondja, az állam malmai lassan őrölnek, ezért jobb, ha azok, akik nem védettek, próbálnak maguknak intézni egy Pfizert”

-ahogy mi is megírtuk.

A szakma szinte valamennyi tisztességes képviselője azzal van elfoglalva, hogy miként lehetne segíteni a ki tudja milyen okból átvert, ráadásul nagyrészt idős magyarokon, a kormány legújabb leágazása, a Novák Katalin tárcanélküli miniszter vezette Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs azon “gépészkedik”, hogy lehetne tovább lazítani a járványügyi szabályokon.

Biztosan rendjén van ez?

  • Július végéig meghosszabbítják a gyermekfelügyeletet a köznevelési intézményekben, ezt a lehetőséget most is naponta 15-17 ezren veszik igénybe.
  • Elindultak az Erzsébet-táborok, 150 ezer gyerek nyaralását teszik így lehetővé.
  • Egész nyáron szervezhetnek tábort a köznevelési intézmények, az augusztus 23. utáni időszakra vonatkozó tiltást megszüntették.
  • Feloldották azt a korlátozást, hogy a gyermeküket kísérő szülők nem léphetnek be a köznevelési intézmény épületébe, de egyedileg szabályozhatják a beléptetést az intézmények.

A miniszter tisztázta azt is, hogy a lakodalmak szabadon szervezhetők közművelődési intézményekben is, és ugyanazok a szabályok érvényesek ebben az esetben, mint általában az esküvőkre.

Ezek után beszélt arról, hogy a testület szerint a hatályos védelmi intézkedések újragondolását teszi szükségessé a járványhelyzet javulása, illetve részben a nagy meleg. Ezt a munkát is elkezdte ez az operatív törzs.

“Javaslatot teszünk a kormánynak, hogy csak azokat az intézkedéseket tartsuk fenn, amely a védekezéshez feltétlenül szükséges, hogy a lehető legnagyobb szabadságot tudjuk biztosítani maximális biztonság mellett”

– mondta Novák Katalin.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, hogy a maszkhasználat olyan téma, amit vizsgálnak, és arról is szólt, hogy a döntéseket meghozhatják a közeljövőben, hogy akár már most, július elsejétől alkalmazni is lehessen a lazább szabályokat. A javaslatokról már a kormány szerdai ülésén tárgyalnak.

 

lazítás

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.