Tudta, hogy Ön tehet arról, hogy eladósodtak a kórházak? 0 561

Tudta, hogy Ön tehet arról, hogy eladósodtak a kórházak?

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője kedden írásban érdeklődött arról az emberi erőforrások újdonsült miniszterénél, hogy miért emelkedett a szokásosnál (?) kétszer nagyobb mértékben, 6 milliárd forinttal a kórházak adóssága.


Van ötlete, mit válaszolt Kásler?

Mivel ez tényleg az ő területe, várható volt, hogy megtiszteli képviselőtársát és a szavazókat válaszával, de hű fegyverhordozójára, a mindig készségesen semmit mondó Rétvári Bence (alias imádkozó sáska) államtitkárra lőcsölte a dolgot.

Rétvári az adósság növekedésének hátterében belső és külső okokat is megnevezett, amelyek az alábbiak az államtitkárnak leírtak szerint:

  • beszállítói és szolgáltatói árak folyamatos emelkedése,
  • szükséges béremelések,
  • a lakosság által elvárt magasabb szinten nyújtott szolgáltatások költségvonzata.

Vagyis, ha Ön, kedves olvasó-választó-állampolgár

nem akarna mondjuk wc papírt és kézmosót a kórházi mosdóba, vagy fertőtlenítőszert a műtőkbe, esetleg lemondana az étkezésről, meg a tiszta ágyneműről és a napi takarításról, máris könnyebb lenne szegény magyar egészségügynek. De Önnek hiába beszélnek, csak követelőzik!

Pedig van követendő példa.

Emlékeznek még Németh Szilárdra, aki hiába tört ellene a rozsdás szög, mégsem rohant szíre-szóra orvoshoz. Otthon elszenvedett, míg eközben is Önért sürgölődött.

a kormány és az egészségügyért felelős államtitkárság is folyamatosan arra törekszik, hogy egyszerre javítsa az ágazaton belül dolgozók elégedettségét, megtartsa és javítsa a szakemberellátást, a betegellátást, a nyújtott egészségügyi szolgáltatások színvonalát, de egyszerre javítsa az ágazat működési hatékonyságát is.

A jövőben szeretnék csökkenteni a kórházak adminisztratív terheit is, de úgy, hogy mégis pontosabb adatszolgáltatáshoz jusson majd a kormány.


Lázár János, az azóta kegyvesztett erős ember, aki manapság ulti tanulással üti el megnövekedett szabadidejét , annak idején még királyfi korában hozzátette  hogy

a szakemberhiány és a megemelkedett bérigények is csak termelik az adósságot. Ha nincs más lehetőség, akkor a dologi kiadásokra szánt összegből kell lecsípni annyit, hogy meg tudják fizetni a szakembert.

(forrás: mfor.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

kerdeds

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Ez így zagyvaság… Mármint ami a Publicus válaszadóinak fejéből átszivárgott a főpolgármester-jelöltek népszerűségét …

Hanks

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Kevesen gondolják, hogy a többi első látásra bonyolultnak tűnő dolognak, úgy a boldog …

brexit

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A hangos brexit-pártiak külön zárványként vannak Brüsszelben jelen. Nem nagyon érintkeznek senkivel, de …

bator

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A MÁV jó ötlettel állt elő, úgy döntöttek, hogy állomás-gondnokokat alkalmaz. A pici …

Pin It on Pinterest