A következő napok dúskálnak tüntetésekben szerte az országban. A demonstrációsorozat szombaton kezdődik Budapesten, de csatlakozott Pécs, Miskolc is. A zenit pedig hétfőn és kedden lesz Budapesten a Kossuth térnél, az új Országgyűlés alakuló ülésére időzítve.

[mnky_ads id=”10551″]

- Hirdetés -

“Bolhacirkusz”? Tényleg?

Szombaton kezd a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), amely a fővárosban, az Erzsébet térre szervez 17 órától

”Össznemzeti kormány- ellenzék- és népleváltó bulit„.

A szervezők arra is figyelmeztetnek az esemény meghívójában, hogy

”a rendezvény könnyen rendszeressé válhat!„

[mnky_ads id=”10552″]

A sor vasárnap vidéki tüntetéssel folytatódik: Pécsett a Széchenyi téren 18 órakor kezdődik a

”Kijózanodás napja„

címmel meghirdetett esemény.

Kijózanodás napja – Tüntetés Pécsett egy nyugat európai “migráns” szervezésében

Székesfehérváron vasárnap tüntetnek 18 órától az országalmánál Tüntetés a demokráciáért címmel.

 Blokád a Kossuth téren

Az új Országgyűlés alakuló ülése miatt elrendelt biztonsági intézkedés, vagyis a teljes Kossuth tér hátfői lezárását megelőzve, már vasárnap civil blokád szerveződik. A szervezők célja megakadályozni, hogy a képviselők és az új kormánytagok bejussanak az épületbe.

Már hétfőn lezárják a Kossuth teret

Ugyancsak a Kossuth tér lezárása ellen tiltakozóknak szól egy másik Kossuth téri esemény is – itt a szervezők hétfőn 17 órára hirdettek gyülekezőt a József Attila szoborhoz, és nem csak szavakkal állnak ki, hanem tettekkel is. Legalábbis azt ígérik, hogy készek a rendőrségi kordont is elbontani.

Kordonbontást ígért egyébként a Jobbik is, és az akcióhoz más ellenzéki pártok is csatlakozhatnak – már ha lesz mit lebontani. Van rá ugyanis esély, hogy

nem kerítés, csak szalagkordon lesz rendőrsorfallal a Parlament körül, azt pedig nem tudják ”elbontani„,

ráadásul a rendőröknek még a mentelmi joggal bíró ellenzéki országgyűlési képviselők sem ”mehetnek neki„.

Mit tesz az ellenzék, ha május 8-án a kordon “rendőrből” lesz?

Szintén a tér lezárása ellen tiltakoznak az Élőláncot a Parlament köré! címmel hétfőn 18 órára a Kossuth térre meghirdetett akció szervezői.

A Civil Ellenzék és Civil Ellenzéki Kerekasztal hétfőre hirdetett vonulásos demonstrációja, melynek címe: ”Diktatúrában az ellenzéknek az utcán a helye!„ A szervezők azt ígérik, hogy délutáni sétájukon sorra felkeresik az összes ellenzéki párt székházát petíciójukkal.

Azt követelik az ellenzéki pártok politikusaitól, hogy ne tegyék le a képviselői esküt, és ne vegyék fel a munkát ”a diktatúra parlamentjében„

– ezzel szerintük nyilvánvalóvá tehetnék, hogy

”többé nem a NER részei, nem kollaborálnak Orbán rendszerével, nem pénzért politizálnak és hazudnak, hanem a jogállamért és a demokráciáért küzdenek„

Kedden lesz a tüntetés-csúcs

Ugyancsak a Civil Ellenzéki Kerekasztal szervez keddre, már az alakuló parlamenti ülés napjára, 10 órára a Kossuth térre egy másik tüntetést, Nem akarjuk ezt a parlamentet és kormányt! címmel. A szervezők azt ígérik, hogy színpadjukon közismert civilek mondják el terveiket, elképzeléseiket a jövőről, a közösségi összefogásról, a rendszerváltás lehetőségeiről, módszereiről, eszközeiről.

Kedden 10-től 23 óráig hirdetettek a Kossuth térbe torkolló Alkotmány utcába egy újabb demonstrációt A Népszuverenitás mozgalom és az Alkotmányos Ellenállás civil mozgalom. A Jobbik kedden este Miskolcon is rendez egy tüntetést, illetve Budapesten is a Kossuth térhez vonulásra buzdítja híveit.

A legnagyobb érdeklődés a kedd esti nagy civil tüntetés iránt mutatkozik: a Mi vagyunk a többség – tüntetés a demokráciáért 3.0 címmel kedden este 18 órára a Kossuth térhez meghirdetett demonstráció iránt a Facebook-visszajelzések alapján 25 ezren érdeklődnek. A szervező az elmúlt hetek százezres nagyságrendet is elérő tömegtüntetéseit is szervező Mi vagyunk a többség csoport.

[mnky_ads id=”4666″][mnky_ads id=”4670″]

(forrás: zoom.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét