Vajon az ország leggazdagabb embere és családja mennyit tesz be a bajban a közösbe?

Az Orbán kormány, az uralkodásának közel 10 éve alatt tökélyre fejlesztette a közpénz magánosításának a technikáját, nevezzük nevén, a lopást. A rendszer főideológusa szerint “amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája”.

“Törvényesítve” öntik zsákszámra a milliárdokat

a Fidesz közelinek mondható oligarchák zsebébe. Hihetetlen gazdagodásoknak lehettünk a tanúi az elmúlt években. Semmi sem volt drága, ha a közpénzek eltüntetéséről volt szó, a lopást, a korrupciót ilyen kreatív módon lehetővé tevő hatalom talán még sohasem uralkodott Magyarországon.

Éppen minap került a főváros egyik legértékesebb ingatlana egy hatalom-közeli oligarcha érdekeltségi körébe -ezt ma így mondják- úgy, hogy lényegében egy forintot sem kockáztatott. De bicskanyitogató az is, ami a héten történt a Mátrai Hőerőművel. A magyar állam 17 milliárdért megvette a céget a nemzet gázszerelőjétől, aki 2018-ban kivett 11 milliárd osztalékot a vállalatból.A magyar állam Csekonics bárót játszik a mi pénzünkből, tovább hizlalja a felcsúti foci egyik nagy barátjának a bankszámláját. Teszik mindezt úgy, hogy még csak el sem pirulnak. Kapásból lökik a hülye magyarázatot, a koronavírus járvány kellős-közepén mindent el lehet sikálni.

Így lett az Orbán rendszer egyik szimbóluma a nemzet gázszerelője,

aki pár év alatt az ország legtehetősebb emberei között találta magát. A nevén levő cégek számát valószínűleg maga sem tudja, a fáma szerint jóval több mint kétszáz tartozik az egykori gázszerelő, miniszterelnöki cimbora érdekkörébe. A felcsúti gázszerelő igazi kurucos karriert futott be. 2010-előtt gyakorlatilag a fasorban sem volt, két nem túl jövedelmező céget vitt. A nevezetes G -nap után karrierje mind magasabbra ívelt.

Mészáros Lőrinc a nyilvánosság előtt mindig tagadta, hogy esetleg Orbán strómanja lenne:

„Abban, hogy eljutottam idáig, bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye, de én soha nem privatizáltam, nem nyúltam le semmit, mindent a munkámmal és az eszemmel szereztem meg.”

Orbán Viktor is visszautasította az őt ért vádakat:

“Sosem volt, sosem lesz, most sincs semmilyen strómanom.”

Majd még hozzátette:

“Sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek.”

Márpedig Orbánról tudjuk, ezt ő maga mondta saját szájával:

“Azt üzenem a magyaroknak, sohasem hazudok nekik.”

Igaz később az amerikai nagykövet előtt már így beszélt:

“Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok.”

No, most légy okos Domokos!

Tételezzük fel, hogy a kormányfő nem mond igazat, amikor a saját vagyonosodásáról beszél, ugyan plebejusnak mutatja magát, a valóság mégis más.

Emlékszünk arra, hogy a legutóbbi -január végi- vagyonnyilatkozata szerint feleségével közös bankszámlájukon semmi megtakarításuk sincs, csak adóssága van a családnak.

A saját becses kezével aláírt nyilatkozat szerint

Orbánnak gazdasági társaságban nincs érdekeltsége, sem autója, sem nagy értékű ingósága nincs. Egy budapesti ingatlannak felerészben, egy felcsúti háznak pedig száz százalékos tulajdonosa. A nyilvános vagyonnyilatkozata alapján a kormányfő egy átlagos anyagi helyzetű magyar ember, semmi hivalkodó vagyontárgya nincs. Szinte csórónak mondható, ha figyelembe vesszük, hogy a KSH szerint átlagosan minden magyar több mint 5 millió forint megtakarítással rendelkezik.

Játszunk azért el a gondolattal,

hogy a Simicskával történt szakítás után a miniszterelnöknek szüksége volt egy olyan intézőre, mondhatni strómanra, akiben feltétlenül megbízhat, aki a nyilvánosság előtt felvállalja, hogy minden ami a nevén van, az a sajátja. A Forbes szerint ma Mészáros Magyarország leggazdagabb embere. Ugyan most éppen nem dollár milliárdos, de van mit a tejbe aprítania. Ha a fenti gondolatmenetet tovább folytatjuk, akkor a Mészáros által kezelt vagyon az valójában Orbán Viktoré. Ha ez így lenne, akkor az ország leggazdagabb embere,a magát puritánnak álcázó miniszterelnök.

Az ország most a bajban összefog,

kisemberek a zsebükbe nyúlnak, vagy két kézzel segítik a nehéz sorsúakat, az időseket. Vajon az ország leggazdagabb embere és családja mennyit tesz be a közösbe a magánvagyonukból? Mert a família igencsak jól teljesít, valószínűleg több íziglen milliárdos mindenki. A borúsabb napokra -amelyek azért majd eljönnek–igen bőségesen bespájzoltak.

figyu

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Vajon az ország leggazdagabb embere és családja mennyit tesz be a bajban a közösbe?

  • Avatar
    2020.03.29 - 10:18
    Közvetlen hivatkozás

    Hogy mit tesznek be a közösbe??? A válasz egyszerű: SEMMIT!! Még ebben a válságos helyzetben is lopnak, ahogy a csövön kifér!!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük