Van, aki ezt is megteheti – ha valakinek a valakije

Bogdán Lászlót, Hegedüs Zsuzsa volt titkárát három bűnügyben is vádolják, például azért, mert szolgálati autóval utazgatott jogosulatlanul, és így sétáltatta Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki tanácsadó kutyáját is.

A 11 kijelölt tárgyalási napból kettőt tudtak megtartani

Ma tárgyalták a fővárosi törvényszéken Bogdán László, Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott volt munkatársának, személyi titkárának ügyét. Bogdánt közokirat-hamisítás, hivatali visszaélés, valamint nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja az ügyészség, írja az Index.

Vagyis csak tárgyalták volna, ha nem az történik, hogy a vádlott az utolsó pillanatban, a tárgyalás előtti nap délutánján kimenti magát egy orvosi igazolás csatolásával. Az első kitűzött tárgyalási nap óta több mint másfél év telt el, és a maival együtt összesen 11-szer jelöltek ki tárgyalási napot, de csak kétszer tudták megtartani a tárgyalást. A sok halasztás miatt Hegedűs Zsuzsát, Bogdán felettesét sem tudták még meghallgatni.

A bíró rendőri ellenőrzést ígért

A keddi tárgyalási napon ráadásul éppen azért nem rendelt be a bíróság tanúkat, mivel legutóbb – a nyári szünet előtt – a vádlott azt jelezte (nem személyesen), hogy vallomást tenne. Nem tett. Az aktuális tárgyalást pedig már úgy hirdették meg, hogy ítélethirdetés várható. A bíró jelezte a vádlott védőügyvédjének, hogy mivel Bogdán az idézéseket sem veszi át, rendőröket fognak kiküldeni, hogy megnézzék, a megadott lakcímen lakik-e egyáltalán.

Mint a portál emlékeztet rá, az ügy előzménye, hogy 2014 végén, éppen azon a napon, hogy a Magyar Narancs hosszabb cikkben számolt be Orbán szegényügyi tanácsadója, Hegedűs Zsuzsa alapítványáról (Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány), menesztették Hegedűs személyi titkárát, mindenesét. A cikk egyébként az alapítvány zavaros elszámolásáról írt – ami 2018-ban sem nagyon volt másképp. Bogdán menesztése azonban nem ezzel függött össze, mondta akkor Hegedűs és Bogdán is, és tény, hogy a Bogdán elleni vádpontok az alapítványt nem érintik.

32 alkalom

Bogdán 2010 és 2014 között Hegedűs jobbkeze volt, az alapítvány munkájában is aktívan vett részt. „Vallomása szerint titulusa attól függően változott, miként hivatkozott rá volt főnök asszonya: személyi titkárként, munkatársként vagy épp protokollfőnökként” – írta a Narancs.

Bogdán a Parlament miniszterelnökségi szárnyából dolgozott. Bogdán ellen végül 2016-ban emelt vádat az ügyészség a következők miatt: a Miniszterelnökségen jelentős kárt okozva, jogosulatlanul igényelt szolgálati autót sofőröstül. A vádirat 32 ilyen alkalmat tartalmaz, ebből többször volt, hogy Rózsafa településre vitette magát és alkalmanként a kampányeszközeit, hiszen időközben, 2014-ben a Fidesz–KDNP támogatásával ezen a településen indult polgármester-jelöltként, és nyert is. (Később, a képviselő-testület feloszlatása utáni időközin újraindult, miközben már folyt ellene az eljárás, de akkor már nem nyert.) De többször vitette magát Hegedűs lakásához, volt, hogy Hegedűs kutyáját vitte sétálni szolgálati autóval. A fuvarokról, illetve céljukról a sofőrök vallomásai alapján lehet tudni.

(Forrás: Népszava)

Hegedűs Zsuzsa, a “hétmérföldes csaló”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük