Vásárhelyi Mária: Tényleg állítsátok meg! Ki akarok szállni ebből a vérszívókkal és gazemberekkel benépesített őrültek házából!

Olyan elképesztő ütemben követik egymást az aljas őrületek, hogy már arra sem marad időnk, hogy felfogjuk ezeket. Mintha egy elszabadult körhintában ülnénk, amelyet a gépmester nem tud megállítani, nekünk pedig már hányásnyi erőnk sincs.

Vasárnap délután 24.hu-n megjelent egy beszámoló arról, hogy a legnagyobb internetes portál, az Index óvatos függetlensége véget ért,

a közismerten fidesz-kdnp közeli tulajdonosok lényegében kiszervezik az Indexből az Indexet. A cikkben részletesen leírják, hogy hogyan zajlott a hatalomátvétel, és milyen módszerekkel nyírják ki a kormány komisszárjai a portált. És hogy még pikánsabb legyen a történet az is kiderül, hogy az átszervezésnek csúfolt politikai tisztogatást az Azonnali.hu társtulajdonosa fogja levezényelni, aki az LMP-s Ungár Péterrel együtt tulajdonolja a portált.

Ezt követően a szerkesztőség is megjelentetett a saját felületén egy közleményt,

amelyben megerősítette a 24.hu-n megjelent információkat, és a teljes szerkesztőség aláírta a kétségbeesett jaj-kiáltást, amiben azonban egyetlen szót sem ejtenek arról, hogy valójában mi történt.

Néhány perc múlva pedig a Média1-n nyilatkozott Bodolai László, az Indexet iránytó kuratórium elnöke,

aki mindeddig a portál függetlenségének garanciája volt, hogy a konkurencia megalapozatlan és rosszindulatú híresztelése csupán, hogy az Index függetlensége veszélybe került, a jelenlegi szerkesztőségét felszámolják, és a munkatársak ennek a rémhírnek estek áldozatul. És tényleg azt gondolják, hogy mi olvasók teljesen hülyék vagyunk? És azt feltételezik, hogy a jövőben komolyan lehet venni egy olyan orgánumot, amelynek teljes szerkesztősége pánikba esik egy “rémhír” hallatán, és azt rögtön terjeszteni kezdik? És az hogy van, hogy ezek után ugyanennek a szerkesztőségnek egyetlen munkatársa sem hajlandó az újságrói kérdésekre válaszolni, mert a

“szerkesztőséggel kapcsolatos kérdésekről nem nyilatkozhat”.

De akkor miért a jaj-kiáltás?

Esetleg időközben megfenyegették őket? Rendben lévőnek tartják, hogy az olvasók egy ilyen közlemény után semmit nem tudhatnak meg arról, hogy mi történik? Komolyan gondolják, hogy nekünk, a közönségnek nincs közünk ahhoz, ami az általunk olvasott portállal történik? De akkor hogy gondolják, hogy ezek után még van létjogosultsága az újságírásnak, mint szakmának, ha ők maguk sem tájékoztatják a közönségüket arról, amiről néhány perccel korábban még azt gondolták, hogy az leginkább az olvasókat érinti.

Hiszen ki hiszi el, hogy a számos tehetséges újságírót ilyen könnyen meg lehet vezetni, ilyen óvatlanul felülnek egy álhírnek?

Hogy a 24.hu ilyen aprólékosan kidolgozott, teljesen hiteles álhírt képes gyártani csak azért, hogy a konkurenciát ellehetetlenítse? Gondolom most a fegyverletételről folynak a tárgyalások, és nyilván megfenyegették őket, hogy aki nyilatkozik, az azonnal az utcán találja magát, üres kézzel.

De akkor miért csodálkozunk azon, hogy az “utca embere”, aki még a nyilvánossághoz sem tud fordulni, ha egzisztenciális veszélybe kerül, nem mer nyilatkozni.

Forrás

JóKor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük