Vasárnap 11-kor minden kiderül – Gulyás Gergely fontos bejelentésre készül

Gulyás Gergely nyerte el a lehetőséget -miért nem Orbán?- hogy vasárnap 11 órakor közölje a kiérlelt kormány-döntést a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére.

Mint ismert, a környező országokban az elmúlt hetek során újra nagyon megindultak felfelé a fertőzésszámok és annak érdekében, hogy a hazai, még mindig békésnek mondható járványhelyzet ne vaduljon újra el,

szigorító intézkedések lehetnek szükségesek.

Erről Gulyás Gergely is beszélt a legutóbbi Kormányinfón,

ahol azt is elmondta, hogy Szerbia esetében is felül fogják vizsgálni a szabad beutazás lehetőségét, melyet a hónap elején adott meg Orbán Viktor.

Orbán átpasszolta a lehetőséget?

Az esetleges szigorítás a csütörtöki operatív törzs-ülésen volt téma, az itt készült javaslatcsomagot Orbán Viktor is áttanulmányozta, az ez alapján hozott döntését közli majd vasárnap 11-kor Gulyás Gergely.

Horvátország szigorított…

Zágráb szigorít a nem uniós állampolgárok beutazási feltételein, az uniós állampolgárok, köztük a magyarok továbbra is korlátozások nélkül léphetik át a határt. Az uniós állampolgároknak továbbra is regisztrálniuk kell, és meg kell adniuk adataikat a határon.

A gyorsabb határátlépés érdekében

az adatlap előre kitölthető az Enter Croatia honlapon.

Hétfőtől kötelező lesz a szájmaszk viselése is az egészségügyi intézményekben, a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben. A vendéglátóhelyeken csak a személyzetnek kötelező a védőfelszerelés viselése.

Ambrózy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük